MF 3050 Phantom hidrolik ve hassasiyet sıkıntısı

Arkadaşlar, çift sürümünde çamurluk tarafındaki kol ile ayar yapmama rağmen traktör kendisi kaldırmıyor halbuki yay sıkışıyor arkada bu yüzden de koltuk tarafındaki kol ile sürekli indir kaldır yapmak zorunda kalıyorum ve eğer ağır bir şey götürüyorsam kollar giderken aşağı yukarı salınım yapıyor. Bu neden oluyor sizce, fikirleriniz nedir bu konuda? Üstelik hidrolik yağ filtresini değiştirmemize rağmen hidrolik yağ filtre ikaz lambası çift sürdükten sonra veya kazayağı çektikten sonra 5 6 dakikalığına yanıp sönüyor.

Sağ tarafında hızlı yavaş ayar vanası olması lazım onu bi kontrol et
Orta kol bağlantısını en üst deliğe tak

Eğer yinede yaomıyorsa içeride küçük bir parça var otomatiği tetikleyen o değişecek.
Daha önce forumdan bi arkadaşa atmıştım resmini bulabilirsem sanada atarım.

Orta kolu tarlada her yönden yerini değiştirerek denemiştim işe yaramamıştı (En üste takmış olsam bile traktör tarafında) ve koltugun altındaki vanada tamamiyle kapalı(şanzıman üzerindeki vana) yani hidrolik sonuna kadar indiriyor. Ayrıca şöyle bir şey denedim dün evde iken :
Her iki koluda aşağı indirdim ve elimle yayı kendim sıkıştırdım kaldırdı fakat indirmedi. Çamurluk tarafındaki kolu (Çeki Kolunu) yarıya kadar kaldırdım hidrolikte kalktı biraz sonrasında yayı sıkıştırdım fakat hiçbir etki tepki vermedi. Koltuk tarafındaki kolu (Pozisyon kolunu) kaldırdım yarıya kadar hidrolik hiç tepki vermedi sonrasında yayı sıkıştırdım ve kolu nereye kadar kaldirdiysam oraya kadar kalktı ve indirmedi.

Resmi atarsanız çok iyi olur fakat benim anlamadığım normalde derinlik ayarı çamurluk tarafındaki kol ile yani çeki kolu ile yapılıyor ama ne sıkıntısı varsa çeki kolunu yukarı kaldırdığımda hidrolik kalkıyor fakat yay sıkışsa bile hiçbir tepki vermiyor. Hayret bir şey arkadaş.

Koltuk tatafındaki kol yukarıda olması gerwk onu indirmeden sadece çamurluk taraftakini kullanıcaksın.
Kolların inmemesi kilidin kapalı olduğu içindir kilit + yönde vida gevşrme yönünde tam açık olucak. Bşr diğer vana ise koltuğun sağındadır hızlı ve yavaş ayarı oda + yönde tamamen açık olması gerekir.
Bu şekilde halen otomatik yapmıyorsa koltuğun altından hidrolik beyin sökülecek ve içerisinde hidrolik yayın tetiklediği parça değişecek aşınıp kısalmıştır.
Başka bir sorun olamaz

Aşınımış olan değişecek parça bu
20200720_014114.jpg

1 numaralı vana tamamiyle sağ tarafa çevrili, 2 numaralı vana ise maalesef yerinden çıkık. Traktörün altında diferansiyelin olduğu yerde bir mandal var. Büyük ihtimal 2 numaralı vananin bağlandığı mandal olması lazım. Onu açmak için traktörün altına yatıp sanırsam yukarıya çevirmek gerekiyor ve ben onu yukarıya dönük bir şekilde hem de aşağıya dönük bir şekilde denedim yine maalesef hassasiyet yapmadı. Kollar son attığım fotoğraftaki gibi mi olması lazım çift sürerken? Öyle olunca da hidrolik indirmiyor yukarıda tutuyor.
20200720_085905_HDR~3.jpg
20190627_123827~2.jpg
20200720_091210_HDR.jpg

Resimler ve ekler

• 20200720_085905_HDR.jpg
    20200720_085905_HDR.jpg
    64.4 KB · Görüntüleme: 45
  • 20200720_085905_HDR~2.jpg
    20200720_085905_HDR~2.jpg
    67.4 KB · Görüntüleme: 39
  • 20200720_085905_HDR~2.jpg
    20200720_085905_HDR~2.jpg
    67.4 KB · Görüntüleme: 40
  • 20200720_085905_HDR.jpg
    20200720_085905_HDR.jpg
    64.4 KB · Görüntüleme: 44
Ayrıca ben hidrolik kollarının ayarsız olduğu kanısındayım. Arkada ağır bir ekipman takılı iken aşağı yukarı salınım yapıyor kollar.

Son düzenleme:

Bu şekilde olmaz sağdaki koltuğun yanındaki kol tam yukarıda olması gerek.
Sağdece çamurluk taraftaki kolu kullanıcaksın. Hassasiyet ve derinliği o koldan yapar. Ekstra hassasiyet için orta kolu hidrolik yaya en yakın olan üst deliğe takıcaksın.

Sen o vanaları kontrol et sıyırmış dönmüyor olabilir. Kollar inmiyorsa muhtemelen kilit kapalı kalmıştır. Yada subabına pislik gelmiştir. Onu sökmeden temizleyebilirsin. Birazdan resimleri atarım
tapatalk_1595239643028.jpeg

Sen önce vanalar çalışıyormu onları kontrol et 2 numaralı vananın bağlı olduğu yerin resmini attım onu tam sağa çevir
Daha sonrada kollar hiç inmiyorsa subaba bi bak pislik olabilir.
Kilit vanası çalışoyormu onu konteol et onuda tam açık yap

Gösterdiğim şekilde kolları kullan

Eğer olmuyorsa iyi bir ustaya göster beyni söküp ilk yolladığım parçayı değişin.
20200720_131636~2.jpg
20200720_131700~3.jpg
20200720_131613~3.jpg
20200720_131543~2.jpg
20200720_131509~3.jpg

Tamamdır, çok teşekkür ederim bilgileriniz ve tavsiyeleriniz için. Şimdi veya en geç çarşamba günü dediklerinizi kontrol edip, daha önce attığım fotoğrafta 2 numaralı vana yerinden çıkık idi, onu takmaya çalışacağım, ayrıca subapıda temizlemeyi deneyeceğim.

Herhangi bir değişiklik olursa yine buraya yazarım.

Son düzenleme:
İçteki hidrolik levye de Taşıma konumu ile Devamlı pompalama konumu arasına dikkat ediniz , fazla yukarı çekersiniz , devamlı pompalama konumu hidrolik pompaya yük bindirir, yük binmediği noktaya kadar kolu kullanınız.

Bugün sürülecek yer vardı, o an söylediklerinizi denedim, indirme sorunu ara sıra indirmiyordu şimdi indirme sorunu çözüldü. Şanzıman üzerindeki vana çalışıyor fakat koltuğun hemen sağ tarafındaki vanayı takmaya çalıştım, elim sığmadığı için takamadım. O yüzden hassasiyet hızını ayarlayan mandali traktörün altına yatarak kendim aşağı konuma getirdim. Öncekine göre çok hafif bir farklılık oldu. Ama hala indir kaldır yapmak zorunda kalıyorum. (Aşağı indirdigim mandalın fotoğrafı)
20190627_123827~2.jpg

Ayrıca hidrolik levyelerini yani çeki ve pozisyon levyesini sizin dediğiniz gibi çalışmıyor (fotoğraftaki gibi), yani tamamiyle yukarı kaldırıyor hidrolik kollarını. O yüzden iki koluda indirmem gerekiyor çift surebilmek için yoksa indirmiyor.
20200721_195409_HDR.jpg

Ayrıca hidrolik levyelerini yani çeki ve pozisyon levyesini sizin dediğiniz gibi çalışmıyor (fotoğraftaki gibi), yani tamamiyle yukarı kaldırıyor hidrolik kollarını. O yüzden iki koluda indirmem gerekiyor çift surebilmek için yoksa indirmiyor. Ekli dosyayı görüntüle 51092
Bi yanlışlık var bu işte diğer kolu indirince otomatik yapmaz.
Senin dıştaki çamurluk taraftaki kolun bağlantılarını bi kontrol et muhtemelen o kol çalışmıyor ya alttan bağlı olduğu yerden sıyırmış boşa dönmüş ayarı bozulmuş olabilir.
Senin sorun o dışta kolda ona odaklan iyice bi bak Başka bi sorun olucanı sanmıyorum.

Ayrıca hidrolik levyelerini yani çeki ve pozisyon levyesini sizin dediğiniz gibi çalışmıyor (fotoğraftaki gibi), yani tamamıyla yukarı kaldırıyor hidrolik kollarını. O yüzden iki kolu da indirmem gerekiyor çift sürebilmek için yoksa indirmiyor.Ekli dosyayı görüntüle 51092
Boru tulumba gergi kolu kullanıyorsanız, pulluğu takınca havaya kaldırıp tulumbalar sıkılınca , boru tulumbanın merkez bağlantı noktası geride kalıyorsa tulumba kasar, aşağı salmaz.Yan hidrolik kollarının uçlarını dışarı açmaya zorlar.
İçteki kol Yukarı ve Taşıma konumu arasında tutulur.
Hidrolik orta kol en üst delikte takılı olur.
Pulluk çiziye atıldığında sadece dış kolla aşağı indirilir, çizide ilerlerken gerekli derinlik bulununca çeki konumuna getirilir,
Derinlik azsa dış kol aşağı konuma biraz çekilir , yeterli derinlik bulununca tekrar çeki konumuna getirilir, derinlik fazlaysa yukarı konuma getirilir yeterli derinlik bulunca tekrar çeki konumuna getirilir.
Pulluk yere paralel konum alacak şekilde orta kol uzar veya kısalır, yer sertse hafif sağa yatırılır, tav normalse terazide tutulur.
Lift o matic düğmesinde sorun olabilir, dış kol aşağıda da olsa lift o matic basılı iken aşağı indirmez.
Şanzıman yağında eksilme olmuş olabilir.