Beyaz sinek zararı muhakak müdahele edin.Çinko ekleyin eksikilk belirtisi ortaya çıkmışEkli dosyayı görüntüle 51225Ekli dosyayı görüntüle 51227Ekli dosyayı görüntüle 51226
Arkadalkar sebebi ne olabılır yabancı ot ılacı atıldıktan sonra boyle oldu sanırım ama pek anlamadım ılac etkısımı kı acaba syngenta dan elomus ılacı atılmıstı
Sizdede beyaz sinek zarar var müdahele etmeniz lazım.Bizim 2.ürün mısırlarda da var
Ama böcek ilacı dışında müdahale yapmadık yinede başarıllı olamadık. Hâlâ devam ediyor sorun
Verime etkisi olurmu olmazmı bilemiyorum Dekalb5685
Ekli dosyayı görüntüle 51245Ekli dosyayı görüntüle 51246
verimde etkisi olduğu söyleniyor çok yoğun olduğu zaman maalesef ilaç da fayda etmiyor 3 defa uygulama yaptık ama sonuç alamadık hayla çok fazla var koza oluşumu tamamlanmak üzer bekleyip göreceğiz neler olacağınıBizim 2.ürün mısırlarda da var
Ama böcek ilacı dışında müdahale yapmadık yinede başarıllı olamadık. Hâlâ devam ediyor sorun
Verime etkisi olurmu olmazmı bilemiyorum Dekalb5685
Ekli dosyayı görüntüle 51245Ekli dosyayı görüntüle 51246
İlaclari alirken.orjinal.ilac kullanmaya calisinverimde etkisi olduğu söyleniyor çok yoğun olduğu zaman maalesef ilaç da fayda etmiyor 3 defa uygulama yaptık ama sonuç alamadık hayla çok fazla var koza oluşumu tamamlanmak üzer bekleyip göreceğiz neler olacağını
efendım hangı ılacı onerırsınız beyaz sınekle mucadele ıcın ve cınko eksıklıgını ne ye gore soyledınızBeyaz sinek zararı muhakak müdahele edin.Çinko ekleyin eksikilk belirtisi ortaya çıkmış
Safa tarımın artiste isimli ilacının benzeri veya aynısı dekara 100 mlefendım hangı ılacı onerırsınız beyaz sınekle mucadele ıcın ve cınko eksıklıgını ne ye gore soyledınız
150 tl di bu sene litresi biraz pahalıya almışsıınız.Bu sene Tarım Bakanlığının "İmidacloprid" etken maddesini mısırda tohum kaplamasında yasaklamasından dolayı bu seneki tohumlar beyaz sineğe karşı kaplanmadı. Ve enflasyonu göz önüne aldığımızda bu seneki tohum fiyatları bu yüzden uygun oldu.
Geçen seneden artan mısır tohumu kalmıştı, mibzerin 2 gözüne eski tohumdan koymuştuk. Bariz şekilde sinek zararı yok.
Tahmini 1 ay önce zirai bayiden "PROMİSE 600" isimli insektisitin litresi 200 liradan aldım. 600g/l İmidacloprid içerikli. Damlamadan dekara 80ml saldım, sistemik bir instektisit olduğu için köklerden alınıp iletim demetleriyle tüm hücrelere taşınarak tam koruma sağladı fakat ürün yeni yeni etkisini kaybetti. Okuduğum yorumlara göre çiftçiler 30-40 gün etki süresinin olduğunu söylüyordu.