PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
*Mısır bıtkısınde yapraktakı sey ne olabılır ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1348194" data-attributes="member: 77558"><p>Bu sene Tarım Bakanlığının "İmidacloprid" etken maddesini mısırda tohum kaplamasında yasaklamasından dolayı bu seneki tohumlar beyaz sineğe karşı kaplanmadı. Ve enflasyonu göz önüne aldığımızda bu seneki tohum fiyatları bu yüzden uygun oldu.</p><p></p><p>Geçen seneden artan mısır tohumu kalmıştı, mibzerin 2 gözüne eski tohumdan koymuştuk. Bariz şekilde sinek zararı yok. </p><p></p><p>Tahmini 1 ay önce zirai bayiden "PROMİSE 600" isimli insektisitin litresi 200 liradan aldım. 600g/l İmidacloprid içerikli. Damlamadan dekara 80ml saldım, sistemik bir instektisit olduğu için köklerden alınıp iletim demetleriyle tüm hücrelere taşınarak tam koruma sağladı fakat ürün yeni yeni etkisini kaybetti. Okuduğum yorumlara göre çiftçiler 30-40 gün etki süresinin olduğunu söylüyordu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1348194, member: 77558"] Bu sene Tarım Bakanlığının "İmidacloprid" etken maddesini mısırda tohum kaplamasında yasaklamasından dolayı bu seneki tohumlar beyaz sineğe karşı kaplanmadı. Ve enflasyonu göz önüne aldığımızda bu seneki tohum fiyatları bu yüzden uygun oldu. Geçen seneden artan mısır tohumu kalmıştı, mibzerin 2 gözüne eski tohumdan koymuştuk. Bariz şekilde sinek zararı yok. Tahmini 1 ay önce zirai bayiden "PROMİSE 600" isimli insektisitin litresi 200 liradan aldım. 600g/l İmidacloprid içerikli. Damlamadan dekara 80ml saldım, sistemik bir instektisit olduğu için köklerden alınıp iletim demetleriyle tüm hücrelere taşınarak tam koruma sağladı fakat ürün yeni yeni etkisini kaybetti. Okuduğum yorumlara göre çiftçiler 30-40 gün etki süresinin olduğunu söylüyordu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
*Mısır bıtkısınde yapraktakı sey ne olabılır ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt