Mısır yeri Cizel mi?Pulluk mu?


Her yil bugday ardina 2. Ürün misirda toprak hazirliginda önce gölge tavina 13 inc pulluk ile yaklasik 30-35 cm kuru sürüm yapiyorum ardindan tav suyu verip toprak tava gelince diskora ile inceltip ekim yapiyorum uzun yıllardır bu şekilde stabil tatminkar verimim var.
Bu sene pulluk yerine 75 cm ayakli cizel ile 50 cm isleyip diskora kullanip tav suyu vererek ardindan yaklasik 8-9 gun sonra tekrar diskaro ile tavi kacirmadan(hava 45-50 derece oluyor)isleyip ekmeyi düşünüyorum diskora yaklasik 20 cm isliyor sizce akdeniz bölgesinde pulluk yerine cizel kullansam verim nasil olur.(not:Misiri mecburen tav suyundan sonra 8.-9. Günde toprak tava gelince tavli topraga ekebiliriz baska secenek yok bu yuzden tav suyundan sonra topragi asiri kurcalamayiz eger gec karlirsak veya cok kurcalar isek topragi islerken bile tav kaca biloyor)
Örnek alta buldugum video
 
benimde buğdaydan sonra şöyle bir niyetim var merdaneli çizel arkasından goble karıkları çekip su salacağım karıkları derin açmayacağım karıkların yüzü kurudumu sadece sürgü ya silindir ile tarlanın yüzünü düzelteceğim ekim yapacağım. böylelikle sulamadan sonra yerin altınla oynamayacağım için tav kaçmayacakkarık sulamayla sulayacağım için işçilik kolay olacak yerin altını hiç karıştırmayacağım. önce kuruya ekip sulamada yapılabilir böyle de ekip mısıır çıkaranlar var
 
  • Beğen
Tepkiler: huseyin5450
Buğday yerine ikinci ürün mısır ekilcekse çizel patlatma iş görür ardından goble çekip sonra tapan çekip ekim yapın sulayin bizim burda genelde böyle. Veya cizel goble sırt yapin ekin direk kariklardan sulayin
Pulluksuz yapılan sürümlerle ekilen ikinci ürün mısır yerinde sulamadan sonra otlanma durumu nasıl oluyor? En azından biçerdöverin döktüğü buğdayların filizlenmesi sıkar insanın canını.
 

Benzer Konular