Ynt: mısırların boyu neden bodur kaldı
gece gündüz sıcaklık farkı ve toplam sıcaklık endeksi bu sene çok değişken olduğu için mısırlarda genel olarak stres var çoğu bölgede.
bu stresi yenmek için toprağı ısıtmamız ve mısır fizyolojisini hızlandırmamız lazım. topraktaki aminoasit oranı için eve hümik asit kullanılabilinir ancak deniz yosunu daha faydalı olacaktır. kuru dönemden çıkan mısırın iletim borularında kılcal kırılma ve büzülmeler olacaktır stresten dolayı bunU yenmek için potasymv içerikli bir yapraktan gübreleme gerekmekte , bide özellikle demir ve çinko alımları strese bağlı çok yavaşladığından iz element takviyeside gerekebilir
eğer çapa yapılmadıysa çapa ile birlikte İŞLENMİŞ TAVUK GÜBRESİ temin eden mutlaka kullansın.
sadece üst gübreleme yapacaklar için deniz yosunu + fosfor + iz element karışımını kesinlikle en az 2 seferde vermeli tek seferde verilen gübrelerin fayda oranları beklenenden her zaman düşük olur.
bide püskürtme yüksekliği çok fazla olmamalı , püskürtme en uzun bitki boyundan 20 cmden başlaması daha faydalı olacaktır