Sağol Enes
Arkadaşlar nar filizlerini almak için özel başlık sipariş verdim. Birde motorlu tırpan alacağım. Yerimiz engebeli. Yarım saatten fazla çalışılabilmeli ısınmasın istiyorum. Senede maksimum 5 defa kullanırız bu yüzden çok profesyonel olmayan bir makine almamız lazım. Hangi tip ve marka önerirsiniz hafif olmalı birde gezmeli çalışılacak. Ağaç sayımız 2250 adet şimdilik.
Karışım derken sadece depo içindeki mı yani benzin bidonundaki karışım da mı 4 saat içinde kullanılmalı. Peki sebebi nedir. Bende 6 yıldır fişek grubun Çin malı farmer vardı. Bidondaki benzin hep karışımlı bazen aylar oluyor kullanılmadan duruyor. Şimdiye kadar olumsuz bir etkisini görmedim de merak ettim doğrusu neyse ona göre hareket edelim. O motor hala çalışıyor. Geçen sene de stihl aldım tabi ona göre süper. Kıyaslanamaz bile.Bende Kaan marka var geçen sene aldım. motor kısmı sırtta olan yani bisiklet gidonu gibi olan değil.
Ben yarım saat kullandığımda kollarım özellikle sezon başında çok rahatsız oluyor. Sanki bisiklet gidonu şeklinde olanlarından almalıymışım. Benim aldığım model makinenin engebeli arazide sürekli açı değiştirerek kullanıldığı yerlerde tavsiye edilen modeliymiş. Satıcının gazıyla aldım.
Başka model ve marka hakkında bilgimin olmaması sebebi ile yanıltıcı bilgi vermek istemem. Ben fazla kullanmayacağımdan ucuz olanını tercih ettim. 1.9 hp gücü var.
Marka ve model tavsiyesi olur ben çok daha önemlisini söyliyeyim. 2 zamanlı motor kullanıldığından yağ ve benzin karışımlı yakıt tüketeceksiniz. Dikkat etmeniz gereken konular:
- Karışım en geç 4 saat içinde kullanılmalı.
- Depo içindeki yakıt eğer 4 saatten fazla kaldı ise kullanılmadan dökülmeli yada başka yerde kullanılmalı.
- Kaliteli 2 zamanlı yağ kullanmaya gayret edin.
Birde 1.9hp bence sadece ot biçer çalı-çırpı hem motoru hem sizi yorar.