Bende 4000 balya var.Hayvan bağlıycaktım bağlamıycam.Balya satmak daha karlı. satacam balyaların hepsini.
Bundan iki sene önce sonbahardan 30 dekar kadar yonca yeri hazırladım. Memur olmam sebebiyle yalnız yapamayacağımdan bir de ortak ayarladım, ilk bahar gelince köye gittim. Ortalık günlük güneşlik, fiği olan fiğ, yoncası olan yonca ekiyor, benim ortaktan ses yok. Aradım bunu, -Neredesin? Ne yaptın, tohum ayarladın mı ? - Hayır.. O gün orada ortak olmaktan vazgeçip, icarladığım ve sürdüğüm tarlaları da ona devrettim. Gelinen noktada bu sene 30 dekar yonca ile mükemmel iş çıkarabilirdim. Pişman oldum.
Şu an hayvan alıp bakmaya uğraşacağına, hayvanı olup tarlası olmayanlara yem satacaksın. 2018 yılında bölgemize Ahır kuracaklara ahır için %80, hayvan içinse %50 hibe verilecek. Ayrıca genç çiftçi projelerinin hayvanları da dağıtıldı. Tarım veya hayvancılıkla uzaktan yakından alakası olmayan bir çok kişi (Doktor, avukat vb.) getirisi sebebi ile hayvancılık sektörüne girdi. Hayvan sayısı arttıkça ekilen alan sayısı artmadı maalesef, işin kötüsü hayvan sayısı artıyor ama maaliyetler sebebi ile fiyatlar düşmüyor.