NH TT Serisi maksimum hiz?

Tt55 in yol hizi nasil uzun yolda nakliye yapiyoruzda hem zaman hem yakit onemli 54c (40 km/h olani) vardi bende sattigima pisman oldum kapti kacti isimiz cok oldugu icin hizli giden ekonomik 55 hp civari traktor lazim kisaca tt55 2wd veya 4wd 54c kadar hizli mi?

Ynt: NH TT Serisi maksimum hiz?

tt serisi bildigim kadarıyla 35 yapabiliyo. td serisi 30 yapabiliyo. bence rahat yeter zaten seriye kaçtımı iice motor yükte çekmez.

ben tt55 kullanıcısıyım.ayak gazı il 2600 d/dk elgazı ile 2800 d/dk yapar.elgazını çektim mi saatte 37 km yapar.14-9/13,28 lastikle.ben bu hızı yeterli bulmuyorum.eğer hız düşkünü isen tümosan 55-50 ne bir bak.
bizim köydeki en hızlı traktör şu anda bahsettiğim tümosan.mf 240 tan ve 54c hatta erkunttan bile hızlıdır.

arkadaşlar hız dişlisinin önermem.benim eskiden multipower 185 im vardı onun 3. vitesi hız dişlisi taktırdım motor 3.viteste yükteyken düz yolda ble zor gidiyodu.hatta bazen unutuyodum 3 den 4 e atınca motor yıgılıyordu :D

sen nh 60 56 al derim küçük ama yol canavarı

Benim Universal 453 vardı.çok yavaş gidiyordu.Hız dişlisi için ustaya müracaat ettim.Hız dişlisinden daha basiti var dedi.üniversal 453 ün ayna-mahruti oranı fiat 65-46 ile aynı imiş.54c ayna mahrutisi takarsa traktörün uçak gibi olur.ama birinci viteste sürdüğün çifti takviye 4 le belki takviye 3 le sürersin dedi.

o zaman için 250 Tl ye halloluyordu.

TT 55 link=topic=46107.msg435864#msg435864 date=1313865151' Alıntı:
Benim Universal 453 vardı.çok yavaş gidiyordu.Hız dişlisi için ustaya müracaat ettim.Hız dişlisinden daha basiti var dedi.üniversal 453 ün ayna-mahruti oranı fiat 65-46 ile aynı imiş.54c ayna mahrutisi takarsa traktörün uçak gibi olur.ama birinci viteste sürdüğün çifti takviye 4 le belki takviye 3 le sürersin dedi.

o zaman için 250 Tl ye halloluyordu.

yani ayna mahruti küçülcek mi abi. daha çabuk aşıncağı kanaatindeyim

Diferencial

videoda ayna-mahruti dişlisi çalışma prensibi var.
ayna mahrutileri dişli oranları vardır.12/47 ,12/36,14/32 dibi.
burada pay kısmındaki (12,14) sayı motordan tahrik olan dişlideki diş sayısı.payda kısmı ise ayna dişlisindeki kısım dır.
12/47 oranı olan ayna mahruti takılı traktör son vites ve son hızda 30 km/h yapıyorsa;
14/32 takıldığında traktörün bütün vitesleri %71 oaranında hızlanır. ve saat te 51 km/h yapmaya başlar.

ayna marutilerin aşınacak bir durumu yoktur.

yok küçük ayna mahruti hız yapmaz mesela steyr ve başakların ayna mahrutileri ufacık ondan çok hantal traktörler tabi hanttallıkta en önemli pay şanzuamanın.

Ben tumosanin butun traktorleri en fazla 30 km yapiyor diye biliyorum. bu arada hiz duskunu degilim zamandan ve yakittan tasarruf saglamak istiyorum. tt serisi c serisinin yerine cikti demislerdi. ben yolda 18-20 gazi gecmem zaten o yuzden traktor hizli olursa ekonomik olur. vede tt65 45 50 km yapabiliyor mu bir arkadas demistide?

savaser link=topic=46107.msg436012#msg436012 date=1313911212' Alıntı:
Ben tumosanin butun traktorleri en fazla 30 km yapiyor diye biliyorum. bu arada hiz duskunu degilim zamandan ve yakittan tasarruf saglamak istiyorum. tt serisi c serisinin yerine cikti demislerdi. ben yolda 18-20 gazi gecmem zaten o yuzden traktor hizli olursa ekonomik olur. vede tt65 45 50 km yapabiliyor mu bir arkadas demistide?

bendede tt 65 var yolda o kadar hızlı gitmesi imkansız. motor son gazda 35-37 arası ancak gider diye düşünüyorum. bence bu hız yeterli fazlasına gerek yok.