PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Nohut Fiyatı TMO ( Hayal Kırıklığı)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1335776" data-attributes="member: 59451"><p>evet bende al takke ver külah sıfır kazayağını eveli gün aldım peşin 9 bin lira, herşey ateş pahası</p><p></p><p>üretici sebat edecek buna katılıyorum, yaptığı hatanın telafisi hemen olmaz seneye ve bi sonraki seneye derken uzun zamanda ekip dikip hasat edip çarpılmadan satıp parayıda almayı başarabildiği sürece sebat ettikten sonra haline şükredip işine devam edebilir...</p><p></p><p>yani benim bahsettiğim şey bu işte, biyerde yalnızsın, aklına şunu eker bunu eker yırtarım gibi düşünceler yerine toprağını tanıyıp sana rehberlik edecek kimse olmasa bile toprağına göre ürün ek, nohutu 300 kilo alabiliyorsan nohut yetiştir, ama alamıyosan 100 kilo için yok para etti edecek ben nohuta bel bağlıyım mantığı yürümez, emeğin zayi olması umutların tükenmesine sebep olabilir, varsa şansın zarar etmeden yırtarsın...</p><p></p><p> bir bölge var havuç çok iyi yetişiyor toprağında havuç ekiyor verim yüksek aldığından rekabette avantajlı oluyor ve üretici ilmini artırıp bu ürüne yöneliyor, münavebe ürününü belirliyor, toprağını elden çıkmayacak şekilde gübreleme ilaçlama yapmasını her tekniğini geliştiriyor, sonuç tabiki güzel.</p><p> </p><p> patates için toprak arıyor kimisi suyu olacak vs.. uygun toprak buluyor derken anlaşıyor kiralıyor patates tarımını gerekli şekilde yapıyor ürünü kaldırıyor işine bakıyor...</p><p></p><p> ayçiçeği tohumu mısır vs hep çevrede görürsünüz yapılacak yerde yaparlar işlerini yürütürler</p><p></p><p> bence her üretici toprağını öncelikle her yöneden tanımalı, münavebesini belirlemeli, verim aldığı ürünü yetiştirmeli, bizim buralardada var adam onu ekecen bunu ekecen işte sonuçta ondan olmadı bundan kazanacan gibi yöntemlere başvuruyor, senin toprağında suyunda pancar çok iyi oluyor 5 çeşit ürün peşinde koşacağına ek 300 dönüm pancar veya mısır tek çeşit ek ilmini geliştir teşkilatını düzenini ona gör tam kur üret, her yıl istikrarlı bir şekilde kazanç elde et 10 yılda bu saçma yönteminden kat kat iyi duruma olursun diyorum, hak veriyor ama sonuçta şu para edecek bu para etmeli gibi saçmalıklarla bakıyorsun yine bi sürü şey ekmiş, bütün yaz tarladan çıkmıyor yinede bakıyorsun senenin biri iyi olsa birinde gümlüyor borç harç vs.. derken beli bükülüyor tekrar düzelmek bikaç yılı alıyor....</p><p></p><p>sahipsiz üreticinin öncelikle kendi yapması gereken şey toprağını tanıyacak mübavebesini belirleyecek ve yüksek verim almaya yönelecek, yüksek verim alamadığı ürün para etse ne etmese ne, şu böyle fiyat olmuş olacakmış vs...bunlar yapılan büyük hatalar diyorum...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1335776, member: 59451"] evet bende al takke ver külah sıfır kazayağını eveli gün aldım peşin 9 bin lira, herşey ateş pahası üretici sebat edecek buna katılıyorum, yaptığı hatanın telafisi hemen olmaz seneye ve bi sonraki seneye derken uzun zamanda ekip dikip hasat edip çarpılmadan satıp parayıda almayı başarabildiği sürece sebat ettikten sonra haline şükredip işine devam edebilir... yani benim bahsettiğim şey bu işte, biyerde yalnızsın, aklına şunu eker bunu eker yırtarım gibi düşünceler yerine toprağını tanıyıp sana rehberlik edecek kimse olmasa bile toprağına göre ürün ek, nohutu 300 kilo alabiliyorsan nohut yetiştir, ama alamıyosan 100 kilo için yok para etti edecek ben nohuta bel bağlıyım mantığı yürümez, emeğin zayi olması umutların tükenmesine sebep olabilir, varsa şansın zarar etmeden yırtarsın... bir bölge var havuç çok iyi yetişiyor toprağında havuç ekiyor verim yüksek aldığından rekabette avantajlı oluyor ve üretici ilmini artırıp bu ürüne yöneliyor, münavebe ürününü belirliyor, toprağını elden çıkmayacak şekilde gübreleme ilaçlama yapmasını her tekniğini geliştiriyor, sonuç tabiki güzel. patates için toprak arıyor kimisi suyu olacak vs.. uygun toprak buluyor derken anlaşıyor kiralıyor patates tarımını gerekli şekilde yapıyor ürünü kaldırıyor işine bakıyor... ayçiçeği tohumu mısır vs hep çevrede görürsünüz yapılacak yerde yaparlar işlerini yürütürler bence her üretici toprağını öncelikle her yöneden tanımalı, münavebesini belirlemeli, verim aldığı ürünü yetiştirmeli, bizim buralardada var adam onu ekecen bunu ekecen işte sonuçta ondan olmadı bundan kazanacan gibi yöntemlere başvuruyor, senin toprağında suyunda pancar çok iyi oluyor 5 çeşit ürün peşinde koşacağına ek 300 dönüm pancar veya mısır tek çeşit ek ilmini geliştir teşkilatını düzenini ona gör tam kur üret, her yıl istikrarlı bir şekilde kazanç elde et 10 yılda bu saçma yönteminden kat kat iyi duruma olursun diyorum, hak veriyor ama sonuçta şu para edecek bu para etmeli gibi saçmalıklarla bakıyorsun yine bi sürü şey ekmiş, bütün yaz tarladan çıkmıyor yinede bakıyorsun senenin biri iyi olsa birinde gümlüyor borç harç vs.. derken beli bükülüyor tekrar düzelmek bikaç yılı alıyor.... sahipsiz üreticinin öncelikle kendi yapması gereken şey toprağını tanıyacak mübavebesini belirleyecek ve yüksek verim almaya yönelecek, yüksek verim alamadığı ürün para etse ne etmese ne, şu böyle fiyat olmuş olacakmış vs...bunlar yapılan büyük hatalar diyorum... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Nohut Fiyatı TMO ( Hayal Kırıklığı)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt