PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Nohut Fiyatı TMO ( Hayal Kırıklığı)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1335843" data-attributes="member: 86165"><p>Valla hocam maşallah ne güzel konuşmuşsun öyle. </p><p></p><p>Biz çiftçiler alıştık sürekli ağlanmaya söylenmeye. Benim fıtratımda pek yoktur hep şükür diye diye yaşarım. Özellikle toprağa nankörlük edeni de pek sevemem. İçim gönlüm almaz en başında. İhtiyatlı iyimserlik derler ya öyle yaşamak lazım. En nihayetinde kader kısmet neyse o ötesi olmuyor.</p><p></p><p>Ancak söylediğin gibi ilim ve bilim de lazım bi işi yapabilmek için. Benim hiç sulu yerim yok ektiğim yerlerin yarısı da sarı toprak buğday arpa yapıyor ama ne çiçek ne nohut verim alamam. Anca kirasını öderse şanslı sayarım. Genelde nohut ekerim ertesi yıla toprağa azot bıraktığı için onu kar sayarım zarar ettirmezse. 2 yıl ardarda buğday yer kaldıracak gibiyse 3. yıla bazen buğday bazen arpa gibi. Şükür iklimsel büyük sıkıntı yaşamazsak ektiğim yerlerin %90ı kira ama karnımız doyuyor. Mütevazi çiftçilik yapmaya çalışıyorum. </p><p></p><p>Söylediğiniz gibi herşeyin başında verim almak önemli. Toprağın kalitesine göre optimum bakımla en uygun maliyetle en yüksek verime ulaşmak. Buğday fiyatı üst kalite sert ekmeklikleri 1700-1800 satarız gibi düşünüyorum. 2 yıl önce 1000-1100 liraydı. Burdan bakınca daha ne olması gerekirki diyorum. Bunu da beğenmeyen para kazanılmaz diyen var. Kar edebiliyorsan şükür diyeceksin. Şimdi ben 300 kg verim alsam 500 lira maliyetim olsa buğday 3 tl olsa ne olur? Verim alabildikten sonra kaliteli mal üretebildikten sonra fiyat piyasa şartlarında ne oluşuyorsa yeterli oluyor çok şükür. Ha var bir sürü yanlış eksik ihtiyaç ama önce biz işimizi güzel yapar da iyi verim alabilirsek gerisi bir şekilde oluyor.</p><p></p><p>Çiftçinin kazancı da bereketli olur. Atalarımız demiş ayağını yorganına göre uzat diye ne kadar basit bir söz ama ne kadar da anlamlı. Ben kafkasyadan göçmüş bugünkü Suriyelilerden farkı olmayan insanların torunuyum. Devlet o zamanlar yok canıyla 3-5 toprak vermiş bacamız tütmüş çok şükür. Kendimi bilerek ne olduğumu hatırlayarak geçmişi de unutmayarak ona göre yaşamam gerek. Bunu yapabilenler şükürle oturur şükürle kalkar. </p><p></p><p>Bizim memleketin en büyük sıkıntısı dar ve orta gelirli vatandaş zengin gibi yaşama çabasında. Bunların da boş işler olduğunu anlarız umarım bir gün toplumca. Herkesin mahsülü bol bereketli olsun cümleten kalkınsın bu topraklar. Yardımlaşa yardımlaşa olacak bişeyler inşallah. Saygılar..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1335843, member: 86165"] Valla hocam maşallah ne güzel konuşmuşsun öyle. Biz çiftçiler alıştık sürekli ağlanmaya söylenmeye. Benim fıtratımda pek yoktur hep şükür diye diye yaşarım. Özellikle toprağa nankörlük edeni de pek sevemem. İçim gönlüm almaz en başında. İhtiyatlı iyimserlik derler ya öyle yaşamak lazım. En nihayetinde kader kısmet neyse o ötesi olmuyor. Ancak söylediğin gibi ilim ve bilim de lazım bi işi yapabilmek için. Benim hiç sulu yerim yok ektiğim yerlerin yarısı da sarı toprak buğday arpa yapıyor ama ne çiçek ne nohut verim alamam. Anca kirasını öderse şanslı sayarım. Genelde nohut ekerim ertesi yıla toprağa azot bıraktığı için onu kar sayarım zarar ettirmezse. 2 yıl ardarda buğday yer kaldıracak gibiyse 3. yıla bazen buğday bazen arpa gibi. Şükür iklimsel büyük sıkıntı yaşamazsak ektiğim yerlerin %90ı kira ama karnımız doyuyor. Mütevazi çiftçilik yapmaya çalışıyorum. Söylediğiniz gibi herşeyin başında verim almak önemli. Toprağın kalitesine göre optimum bakımla en uygun maliyetle en yüksek verime ulaşmak. Buğday fiyatı üst kalite sert ekmeklikleri 1700-1800 satarız gibi düşünüyorum. 2 yıl önce 1000-1100 liraydı. Burdan bakınca daha ne olması gerekirki diyorum. Bunu da beğenmeyen para kazanılmaz diyen var. Kar edebiliyorsan şükür diyeceksin. Şimdi ben 300 kg verim alsam 500 lira maliyetim olsa buğday 3 tl olsa ne olur? Verim alabildikten sonra kaliteli mal üretebildikten sonra fiyat piyasa şartlarında ne oluşuyorsa yeterli oluyor çok şükür. Ha var bir sürü yanlış eksik ihtiyaç ama önce biz işimizi güzel yapar da iyi verim alabilirsek gerisi bir şekilde oluyor. Çiftçinin kazancı da bereketli olur. Atalarımız demiş ayağını yorganına göre uzat diye ne kadar basit bir söz ama ne kadar da anlamlı. Ben kafkasyadan göçmüş bugünkü Suriyelilerden farkı olmayan insanların torunuyum. Devlet o zamanlar yok canıyla 3-5 toprak vermiş bacamız tütmüş çok şükür. Kendimi bilerek ne olduğumu hatırlayarak geçmişi de unutmayarak ona göre yaşamam gerek. Bunu yapabilenler şükürle oturur şükürle kalkar. Bizim memleketin en büyük sıkıntısı dar ve orta gelirli vatandaş zengin gibi yaşama çabasında. Bunların da boş işler olduğunu anlarız umarım bir gün toplumca. Herkesin mahsülü bol bereketli olsun cümleten kalkınsın bu topraklar. Yardımlaşa yardımlaşa olacak bişeyler inşallah. Saygılar.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Nohut Fiyatı TMO ( Hayal Kırıklığı)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt