PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Nohut
NOHUT NEDEN HASTALANIR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="'Ahmet ARSLAN'" data-source="post: 1392920" data-attributes="member: 41420"><p>Geçen Yıl bizde ektik nohudu antraknoz hastalığına karşı hububat mibzerinin bir gözleri kapalı olacak şekilde.Kg olayı herkesin bir düşüncesi var tabi biz ilk tarlayı mibzer ayarından ötürü 16 ektik diğer 2 parçaya hemen hemen 20 kg düştü 16 düşen yer baya seyrek gibiydi ilk başta daha sonra yağışlar la 20 kg ekilen yeri geçti(Oranın toprağı daha iyi buda etken olabilir )benim görüşüm 16_17 kg ideal hububat mibzeri ile ekiliyorsa.</p><p></p><p>Tabana gübre atmadık araştırdığım kadarıyla gübre atmayın dediler gübre atılsa nasıl olur bilmiyorum.Ektikten sonra Merlin attık daha sonra çiçeklenmeden önce sıvı takviyede bulunduk bu safhaya kadar nohutlatım gayet güzel di Daha sonra yağmurların bastırmasıyla 20 kg attığımız yerlerde gerileme oldu.Bu tarlalar kepir di diğer yer et toprak.</p><p></p><p></p><p>Sonuç olarak az tohum attığımız yerden daha çok mahsül aldık bunun sebebini sonradan yağmurlar kepir yerleri sıktı ve nihayetinde verim düştü.Nohut ekilecek tarla ne kepir olacak ne de çok taban yer olacak çok taban yerdede hardal sorunu baş gösteriyor ve verime - yönde etki sağlıyor benim deneyimlerim bu şekilde.</p><p>Yer: Ankara-Bala.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="'Ahmet ARSLAN', post: 1392920, member: 41420"] Geçen Yıl bizde ektik nohudu antraknoz hastalığına karşı hububat mibzerinin bir gözleri kapalı olacak şekilde.Kg olayı herkesin bir düşüncesi var tabi biz ilk tarlayı mibzer ayarından ötürü 16 ektik diğer 2 parçaya hemen hemen 20 kg düştü 16 düşen yer baya seyrek gibiydi ilk başta daha sonra yağışlar la 20 kg ekilen yeri geçti(Oranın toprağı daha iyi buda etken olabilir )benim görüşüm 16_17 kg ideal hububat mibzeri ile ekiliyorsa. Tabana gübre atmadık araştırdığım kadarıyla gübre atmayın dediler gübre atılsa nasıl olur bilmiyorum.Ektikten sonra Merlin attık daha sonra çiçeklenmeden önce sıvı takviyede bulunduk bu safhaya kadar nohutlatım gayet güzel di Daha sonra yağmurların bastırmasıyla 20 kg attığımız yerlerde gerileme oldu.Bu tarlalar kepir di diğer yer et toprak. Sonuç olarak az tohum attığımız yerden daha çok mahsül aldık bunun sebebini sonradan yağmurlar kepir yerleri sıktı ve nihayetinde verim düştü.Nohut ekilecek tarla ne kepir olacak ne de çok taban yer olacak çok taban yerdede hardal sorunu baş gösteriyor ve verime - yönde etki sağlıyor benim deneyimlerim bu şekilde. Yer: Ankara-Bala. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Nohut
NOHUT NEDEN HASTALANIR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt