PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Nohut tarımı yardım ve bilgi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mustafa Bey" data-source="post: 1314299" data-attributes="member: 82045"><p>köyümüz de emsal yerlere nazaran iyi.meselailaç toksitesi olan komsumuzdan dekar da 60 kg . diğer komşulardan 15-20 kg fazla geldi ,ben bunu yaprak gübresine bağlıyorum. tarlaların olduğu mevkii kumsal orgamik maddesi 0,6 ph7,8-7,9 arası ,çinka az, bor yetersiz. önce dediğim gibi ,20 -25 cm ye kadar boyları aynı olmasına rağmen .gübreli yerler koyu yeşildi,güresiz yerler(azotekliler de)açık yeşil azot ihtiyacı vardı.çiçeklenmeye yakın hiç fark kalmadı, dört denemenin hepsi aynı tarlada gezerken de fark göremiyordum. karışmaması için yarımşar metre boşluk bırakarak ektim.durumu bilmeyenler ekerken hata yaptığımı zannediyordu.eğer o boşluklar olmasa gübreli gübresiz başlama bitiş yerlerini bilemezdim.mehmet bey'in bahsettiği üzere izelementler. özellikle molibden, baklagillerde kökdeki nodozite adı verilen küçük yumurcukların içindeki bakterileri uyarıyor,oda bitkide daha fazla azota dolayıdıyle verime yansıyor diye düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mustafa Bey, post: 1314299, member: 82045"] köyümüz de emsal yerlere nazaran iyi.meselailaç toksitesi olan komsumuzdan dekar da 60 kg . diğer komşulardan 15-20 kg fazla geldi ,ben bunu yaprak gübresine bağlıyorum. tarlaların olduğu mevkii kumsal orgamik maddesi 0,6 ph7,8-7,9 arası ,çinka az, bor yetersiz. önce dediğim gibi ,20 -25 cm ye kadar boyları aynı olmasına rağmen .gübreli yerler koyu yeşildi,güresiz yerler(azotekliler de)açık yeşil azot ihtiyacı vardı.çiçeklenmeye yakın hiç fark kalmadı, dört denemenin hepsi aynı tarlada gezerken de fark göremiyordum. karışmaması için yarımşar metre boşluk bırakarak ektim.durumu bilmeyenler ekerken hata yaptığımı zannediyordu.eğer o boşluklar olmasa gübreli gübresiz başlama bitiş yerlerini bilemezdim.mehmet bey'in bahsettiği üzere izelementler. özellikle molibden, baklagillerde kökdeki nodozite adı verilen küçük yumurcukların içindeki bakterileri uyarıyor,oda bitkide daha fazla azota dolayıdıyle verime yansıyor diye düşünüyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Nohut tarımı yardım ve bilgi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt