Orijini : İtalya
Sezonu : Kışlık, başaklanma zamanı orta geç
Sap Özellikleri : Kardeşlenme oranı yüksek, orta boyludur
Başak Yapısı : Kılçıklı, başakçıklar sık, başak beyazdır
Tane Özellikleri : Tane rengi kırmızıdır
1.000 tane ağırlığı : 33 – 38 gr
Hektolitre ağırlığı (kg/hl) : 81 kg/hl
Protein oranı ( % ) : 12 – 14,5
Enerji değeri (w) : 150 – 250
Verim : Şirket tarafından kurulan denemelerde ortalama verim potansiyeli 550 – 650 kg/da olan çeşit, iyi şartlarda verimini 700- 750 kg/da kadar yükseltebilmektedir.
Önerildiği Bölgeler : Trakya, Marmara ve Geçit bölgeleri
Sezonu : Kışlık, başaklanma zamanı orta geç
Sap Özellikleri : Kardeşlenme oranı yüksek, orta boyludur
Başak Yapısı : Kılçıklı, başakçıklar sık, başak beyazdır
Tane Özellikleri : Tane rengi kırmızıdır
1.000 tane ağırlığı : 33 – 38 gr
Hektolitre ağırlığı (kg/hl) : 81 kg/hl
Protein oranı ( % ) : 12 – 14,5
Enerji değeri (w) : 150 – 250
Verim : Şirket tarafından kurulan denemelerde ortalama verim potansiyeli 550 – 650 kg/da olan çeşit, iyi şartlarda verimini 700- 750 kg/da kadar yükseltebilmektedir.
Önerildiği Bölgeler : Trakya, Marmara ve Geçit bölgeleri
