Ödenmeyen krediler

Arkadaslar bu kredisini ödemeyip geciktirenlere sizce ne yapilabilir bence devlet 6 ayda almalı yoksa piyasayida batirip duruyorlar

Ben alan yada verenim diye birsey dedim mi piyasaya zararlari oluyor dedim hic de almayi bilmiyor hersene erteliyor erteledikce yine odemiyor vatandas

Sen herhalde borcunu odedin ertesi gun devlet erteleme karari aldi ;) sanane kardesim hukumet erteleme karari aldiysa bu bi haktir isteyen ciftci de gider borcunu erteler ziraat bankasi genel mudurmusun sanki... Ayrica vatandas zb ye olam borcunu odeyince piyasaya ne gibi bibkari olucak onuda anlamis degilim ;)

Bizim bölgemizde 15-16 derecelik sıcaklık 10 gün daha böyle devam ederse ekinler aşırı boylanmadan ya ağır kış şartlarına karşı çürüyecek,ya da 1 aya kadar başak verecek.

Önümüzdeki 10-15 gün çok kritik. Allaha dua ediyoruz ki bir soğuk gelsin de ekinleri biraz terbiye etsin.
Her şeye rağmen yukarıda ki 2 ihtimalden biri olursa mecburen 20 bin liralık borcu erteleyeceğim.

Senin işin tıkırında olabilir arkadaşım başına bir afet de gelmemiş olabilir o yüzden sana bu durumu yargılaması kolay geliyor.Ama çiftçilik bu üstü açık fabrika.Her mesleğin kendine göre riskleri var.Sen hiç üstü açık buzdolabı fabrikası gördün mü?

Borç ertelenince yine faizini alıyor babasının hayrına ertelemiyor
ha gidip borcu ödeyip tekrar kredi almışsın ha gidip ertelemissin hiç bir fark yok faiz işlemeye devam ediyor

Simdi sizin dediginize gore devlet alacaklarini alip vermemesi lazim. Erteleme dediginiz sey yuzde 6 faiz ile erteleme ciftci emanet para ile yatir cek yaparsa ayni sey olacak zaten devlet icin ertelemede almakda ayni sey faizini aliyo nasil olsa. Adam batik mal varligi yoksa cks falan yoksa zaten alamiyo. Hatta adam. O niyette ise gidip ozel bankadan aliyo odemiyo belli bir yil sonra banka alacagini yuksek faizli verdigi krediyi fonlara devrediyo tahsil ediyo o daha kotu. Hemserim ulkemizde ciftciye deger verilse alinterinin karsiligini alsa zaten ihtiyaci kalmaz. Ciftci kredisi ile dunya turuna cikicak degil ya

Bizim bölgemizde 15-16 derecelik sıcaklık 10 gün daha böyle devam ederse ekinler aşırı boylanmadan ya ağır kış şartlarına karşı çürüyecek,ya da 1 aya kadar başak verecek.

Önümüzdeki 10-15 gün çok kritik. Allaha dua ediyoruz ki bir soğuk gelsin de ekinleri biraz terbiye etsin.
Her şeye rağmen yukarıda ki 2 ihtimalden biri olursa mecburen 20 bin liralık borcu erteleyeceğim.

Allah esirgesin insallah emekler bosa gitmez

Borc sevimsiz kelime
Odenemeyen borç , masun ve çaresiz
Birde odenmeyen borc var uyanikca ve merhametsizce
Bu ikisi cok farkli ayirmak gerek

Arkadaslar ben normal olarak afetzedeye ne deyim adam magdur ama sanki memleketinizde aldigi krediyle pavyon pavyon gezip para yiyen yok mu gercekten benim memleketimde mal pazarinda bu tür insanlardan o kadar cok ki anlatamam bu tur insanlar gidiyor vatandasi da dolandiriyor daha bir cok is devlet parayi veriyor git hayvan al diyor adam baska biseye para veriyor ondan sonra batiyor ne deyim ayrica benim ziraate borcum yok yani once odeyip sonra ertelenmedi ama sunu soyleyim cok calisiyorum ve bi is yapacagim zaman 100 kere dusunuyorum

Arkadaslar ben normal olarak afetzedeye ne deyim adam magdur ama sanki memleketinizde aldigi krediyle pavyon pavyon gezip para yiyen yok mu gercekten benim memleketimde mal pazarinda bu tür insanlardan o kadar cok ki anlatamam bu tur insanlar gidiyor vatandasi da dolandiriyor daha bir cok is devlet parayi veriyor git hayvan al diyor adam baska biseye para veriyor ondan sonra batiyor ne deyim ayrica benim ziraate borcum yok yani once odeyip sonra ertelenmedi ama sunu soyleyim cok calisiyorum ve bi is yapacagim zaman 100 kere dusunuyorum

eski sistem yok ki ziraat bankası verdiği kredinin 1,5 katı edecek arsa,daire ya da tarla ipotek almadan 1 lira vermiyor.

Aliyorda ne yapiyor topragim kimin koydeki ahirini evini birisi gelip aliyor tarlayi bile satamiyor bir turlu sadece cok nadiren sehirde daire alirsa onu satiyor