Hangi ürün için kullanacaksınızS.a arkadaşlar. Konu içeriğini geniş tuttum ki bu ürünler ile ilgili yeri geldikçe sizlere danışmak istiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 50712Ekli dosyayı görüntüle 50713
Bu üründen kullanan varmıdır. Nerden nasıl temin edebilirim ?
Kabak çekirdeğine kullanacam.Hangi ürün için kullanacaksınız
Peki mahsul tarlayı kapattıktan sonra tanktan falan kullanabilirmiyiz ? (şu anda zaten holderle vurma şansım yok tarla kapanmış durumda)Ben kullandım mısır için kilosu 35 lira bandında. Besin elementleri alınabilir formda etkili bir gübre. Dönüme 1 kilo veya 1.5 kilo giriliyor. Ayrıca suda eritip holderlede yapraktan besleme yapabiliyorsun
Fosfor ağırlık bir gübre olduğu için erken dönemde tarlayı kapatmadan kullanmanız doğru olurdu.Çiçeklenmenin başındaysa sulama suyuyla verilebilir.Ama meyveler irileșmeye başladıysa potasyum ağırlık gübreler daha iyi olur.Peki mahsul tarlayı kapattıktan sonra tanktan falan kullanabilirmiyiz ? (şu anda zaten holderle vurma şansım yok tarla kapanmış durumda)
o zaman organiksanın ormin K Plus 2-0-10 diye bir ürünü var onu kullansak fayda maliyet açısından nasıl olur ?Fosfor ağırlık bir gübre olduğu için erken dönemde tarlayı kapatmadan kullanmanız doğru olurdu.Çiçeklenmenin başındaysa sulama suyuyla verilebilir.Ama meyveler irileșmeye başladıysa potasyum ağırlık gübreler daha iyi olur.
Bence al potasyum nitratı yapıştır gitsin. Organik gübrenin potasyum oranı çok 2.0.10 çok düşük benceo zaman organiksanın ormin K Plus 2-0-10 diye bir ürünü var onu kullansak fayda maliyet açısından nasıl olur ?
zaten mayıs ortası ve haziran başı gibi 2 defa yaprak gübresi uygulaması yapmıştık. ne attın derseniz Gübretaş markasının dezin, kalsiyum, çinko, K-humat (hümik asit) 25 kg lık potasyum nitrattan yanlış hatırlamıyorsam bide 20-20 diye bi gübre vardı, sıvı solucan gübresi, npk içerikli hızlandırıcı toz (markasını hatırmalıyuorum) sonrasında sülfat saçıp çapasını yaptık ve suyunu verdik. Yinede bi istediğimiz atılımı yapamadı bitki anlayamadık.Bence al potasyum nitratı yapıştır gitsin. Organik gübrenin potasyum oranı çok 2.0.10 çok düşük bence
Faydası olsun diye birçok gübreyi karıştırp atmak tüm tuşlara basıp oyun geçmeye benzer.Bitkiyi makro elementlerden fosfor ve azotça mikro elementlerden çinkoca beslenmesi genel toprak özelliğimizdir.Kalsiyum atmanın pek bir mantığı yoktur.Kabağa geldiğimizde potasyum bor magnezyum takviyeside gerekmektedir.Gübreleme çok detaylı bir konu muhakak yardım almak lazım.zaten mayıs ortası ve haziran başı gibi 2 defa yaprak gübresi uygulaması yapmıştık. ne attın derseniz Gübretaş markasının dezin, kalsiyum, çinko, K-humat (hümik asit) 25 kg lık potasyum nitrattan yanlış hatırlamıyorsam bide 20-20 diye bi gübre vardı, sıvı solucan gübresi, npk içerikli hızlandırıcı toz (markasını hatırmalıyuorum) sonrasında sülfat saçıp çapasını yaptık ve suyunu verdik. Yinede bi istediğimiz atılımı yapamadı bitki anlayamadık.
En kısa sürede resim yüklemeye çalışacağım. Aslında elimizde geçen seneden kalma yaprak gübreleri vardı, hazır girmişken hepsini karıştıralım dedikFaydası olsun diye birçok gübreyi karıştırp atmak tüm tuşlara basıp oyun geçmeye benzer.Bitkiyi makro elementlerden fosfor ve azotça mikro elementlerden çinkoca beslenmesi genel toprak özelliğimizdir.Kalsiyum atmanın pek bir mantığı yoktur.Kabağa geldiğimizde potasyum bor magnezyum takviyeside gerekmektedir.Gübreleme çok detaylı bir konu muhakak yardım almak lazım.
Ormin k toz hümik asittir potasyum oranı düşüktür.Potasyum sülfat yada potasyum nitrat bu saaten sonra uygun olabilir.Fotoğraf yüklerseniz bakalım ne durumda
Mehmet beyFosfor ağırlık bir gübre olduğu için erken dönemde tarlayı kapatmadan kullanmanız doğru olurdu.Çiçeklenmenin başındaysa sulama suyuyla verilebilir.Ama meyveler irileșmeye başladıysa potasyum ağırlık gübreler daha iyi olur.
Topraktan üre takviyesi yaparsanız hızlıca sürgün yapar.Ağaç başına 1 hafta arayla 3 defa yarım çay bardağı kullanın.En kısa sürede ilk gübrelemeyi yapın.Ayrıca 100 litre suya 500 gram üreyi eritip akşam saatlerinde yapabildiğiniz kadar fazla sayıda yapraktan verin.Ağaç sayısı azsa imkan varsa 2-3 güne bir düzenli uygulama güzel geliştirir.İlk ve 4-5.yaprak gübrelemesine kombiniz varsa ilave ederseniz daha iyi olur.Mehmet bey
Tohumdan ceviz bahçesi tesis ediyorum. Geçen yıl ektim. Şu an 50-60 cm boydalar. Gelişimleri zayıf geldi bana. Topraktan ve yapraktan ne uygulayayım ki yaz bitene kadar gelişip aşılanacak kadar büyüsün ve kalınlasın. Bir de tavsiye edeceğiniz gübrelerin ağaç başı uygulanacak miktarlarını belirtirseniz memnun olurum. Teşekkürler.
Teşekkürler, sizden cevap geldi mi heyecan yapıyorumTopraktan üre takviyesi yaparsanız hızlıca sürgün yapar.Ağaç başına 1 hafta arayla 3 defa yarım çay bardağı kullanın.En kısa sürede ilk gübrelemeyi yapın.Ayrıca 100 litre suya 500 gram üreyi eritip akşam saatlerinde yapabildiğiniz kadar fazla sayıda yapraktan verin.Ağaç sayısı azsa imkan varsa 2-3 güne bir düzenli uygulama güzel geliştirir.İlk ve 4-5.yaprak gübrelemesine kombiniz varsa ilave ederseniz daha iyi olur.
Bakırı faydasını görürsünüz ama bakır ağır metaldir.Yaptğınız uygulamalarda bitki bünyesine bakır geçeceği için ve bitkininde çok az miktarda ihtiyacı olduğu bir minarel olduğu için fitotokiste olma riski var özellikle kendal te gibi yüksek oranda bakır içeren ürünlerde.Bu yüzden bakır miktarı düşük olmasına rağmen farklı bir üretim tekniği olduğu için iş yapan kullananların memnun kaldığı ürünler var.Bu ürünlerin en başında mastercop gelir.Çok kaliteli bir üründür.Bu ürünü veya benzeri olan mastergold powercop jasop gibi ürünlerde olabilir.Bakırın bulunma miktarı değil işlevi önemli diyelim.Teşekkürler, sizden cevap geldi mi heyecan yapıyorum
Bir sorum daha var.
Yapraksız dönemde bordo bulamacı atmadım fındık ağaçlarıma. Şimdi bakteriyel yanıklık var. Şimdi bordo bulamacı atılamayacağına göre, yaprak gübresi olarak bakır vermenin faydası olur mu? Ya da siz ne önerirsiniz. Valagro ya sordum Kendal Te isimli bakır içeren yaprak gübresini önerdi.
Mastercop bordo bulamacı yerine kullanılabilir mi peki? Eğer kullanılırsa yapraksız dönemde de atarım ayrıca. uygulamada baya kolaylık olur.Bakırı faydasını görürsünüz ama bakır ağır metaldir.Yaptğınız uygulamalarda bitki bünyesine bakır geçeceği için ve bitkininde çok az miktarda ihtiyacı olduğu bir minarel olduğu için fitotokiste olma riski var özellikle kendal te gibi yüksek oranda bakır içeren ürünlerde.Bu yüzden bakır miktarı düşük olmasına rağmen farklı bir üretim tekniği olduğu için iş yapan kullananların memnun kaldığı ürünler var.Bu ürünlerin en başında mastercop gelir.Çok kaliteli bir üründür.Bu ürünü veya benzeri olan mastergold powercop jasop gibi ürünlerde olabilir.Bakırın bulunma miktarı değil işlevi önemli diyelim.
İllaki faydası olur ama Mastercop un gerçek etkinliğinin olabilmesi için yapraktan bitki bünyesine alınması gerekir.Kullanım kolaylığı açısından ve etkinliği yüksek olduğundan safa tarımın bordo power gibi yeni yeni yaygınlaşan sıvı bordo bulamacı olan ürünler size uygun düşer.Tozumadan ve daha düşük doz avantajı güzeldir.Mastercop bordo bulamacı yerine kullanılabilir mi peki? Eğer kullanılırsa yapraksız dönemde de atarım ayrıca. uygulamada baya kolaylık olur.