ORTA SINIF YERLİLER...SİZCE HANGİSİ???

Sizce Hangi Traktör ?

• Kullanılan toplam oy
    53
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: ORTA SINIF YERLİLER...SİZCE HANGİSİ???

bu konu açılıriken traktörün güçleri yada hangi traktör iyidir diyede birşey belirtilmemiş,
hatta bu 3 marka traktörün özellikleri nedir diyede sorulmamış.
bu konuyu açan arkadaş belkide traktörlerin fiyatını baz alarak bu konuyu açtı.
ve orta sınıf traktör hangisidir diye sormuş. benim görüşüm konuya göre
orta sınıf : tümosan 82-80 DTK
kalite : new hollant TD 80 D
düşük seviye: erkunt servet 80

ceya023 link=topic=36954.msg313543#msg313543 date=1291932414' Alıntı:
firari11, sen usteki ilk (kendi) yorumunu iyice oku nekadar gereksiz ve anlamsız bi yorum yapmıssın benim yorumuma bunu kabul et..bu konuda herkes istedigi yorumu yapar heres istedigi traktöre oyunu verir..!!
ve benim yazdıklarımı daha dikkatli oku.. intercoollerın da diger motor teknolojilerininde ne işe yaradıgını cok iyi biliyorum.. intercooller ın sanki teknik tablodaki motor güçünden ayrıca güç sagladıgı anlamı cıkaran yorumlarınıza karsılık olarak acıkladım..

intercooller lı bi motorun güçü katalogunda yazan degerdir.. güç ölçümü intercooler üstünde iken yapılır motorun.. yani max güçü 83bg dir...

artı burda td80 le serveti karsılaştıranda ben degilim !!!!
sensin onu yapan yorumuna bak!! :) ben zaten yorumumda motor gucu daha yuksek ama buna ragmen karsılaştırılıyor buda servet in nekadar iyi oldugunu gösterir dedim..
td75d ile neden karsılaştırılmıyor servet !!! kendisinden 8-10bg motor güçü yuksek traktörlerle karsılaştırıyosunuz hep !!!
herkes saten burda kafasına göre yorum yapıyor.bilen bilmeyen herşey hakkında yorum yapıyor sonra bilmeyenlerin kafasıda karışıyor.intercoler meselesine gelince 10-15 sene sonra kıymetini anlarsın mrk etme.şuan senin motorun yeni.10-15 sene sonra yazın bir çifte gir bakam.hararet fırlıyormu fırlamıyormu.sonrada gel intercolerı olan td80 ne bin.
td75 ile nedenmi karşılaştırılmıyor? yeni çıkardığınız e serisinin erkuntun 80 liğini getir onunla bir çifte sokalım olmazmı istersen getir 70 liğini bnm td65 ile kapıştıralım hiç sorun deil.senin traktörün ağardır ama ötekinin traktöründe radial lastik vardır.senin traktörün yolda çiftte daha çok yorulur ama redail lastikli bir traktör aynı işi yapıp ama yorulmadan yapar.sizin erkunt daha oralara gelemedi ne yazıkki.

firari11 link=topic=36954.msg313571#msg313571 date=1291933962' Alıntı:
herkes saten burda kafasına göre yorum yapıyor.bilen bilmeyen herşey hakkında yorum yapıyor sonra bilmeyenlerin kafasıda karışıyor.intercoler meselesine gelince 10-15 sene sonra kıymetini anlarsın mrk etme.şuan senin motorun yeni.10-15 sene sonra yazın bir çifte gir bakam.hararet fırlıyormu fırlamıyormu.sonrada gel intercolerı olan td80 ne bin.
td75 ile nedenmi karşılaştırılmıyor? yeni çıkardığınız e serisinin erkuntun 80 liğini getir onunla bir çifte sokalım olmazmı istersen getir 70 liğini bnm td65 ile kapıştıralım hiç sorun deil.senin traktörün ağardır ama ötekinin traktöründe radial lastik vardır.senin traktörün yolda çiftte daha çok yorulur ama redail lastikli bir traktör aynı işi yapıp ama yorulmadan yapar.sizin erkunt daha oralara gelemedi ne yazıkki.
işte bu iletinde söylediklerin çok mantıklı firari

firari konuyu sabote etme senin yazdıklarının hepsine de cevabım var.. ama konu sabote olmasın diye burdan yazmıyorum..

son olarak cok cahilsin demek istemiyorum ama bilgisizsin.. intercooller ın motorun hararet yapıp yapmamasıyla bi alakası yok ! :))
bunu başka yerde söyleme gülerler sana :) intercooler motoru degil havayı sogutur :)intercoollerin daha ne işe yaradıgını bile bilmiyorsun.. intercoolerın yaptıgı iş şu motor içine giden havayı sogutarak yogunlugunu artırır.. buda pistonlara daha fazla oksijen basılması demek oluyor .. yanmanın nasıl oldugunu biliyorsundur.. işte yanmada oksijenle yakıt karısımı piston içinde puskurtülür.. ve bu esnada oksijen miktarı cok olursa zengin bi karısım olur ve daha verimli bi yanma oluşur.. bu acıdan önce turbo teknolojisi ile yuksek basıcla hava pompalandı motora ve buna ek olarakta havayı sogutma yoluna gidildiki.. fizik prensiplerinden bilirsin hava soguyunca yogunlugu artar hacmi azalır.. böle olunca daha fazla hava pompalanır motora.. interCOOLLER bu işte :) sen intercooller takta hararet yapmasın motorun...

ceya023 link=topic=36954.msg313583#msg313583 date=1291934610' Alıntı:
firari konuyu sabote etme senin yazdıklarının hepsine de cevabım var.. ama konu sabote olmasın diye burdan yazmıyorum..

son olarak cok cahilsin demek istemiyorum ama bilgisizsin.. intercooller ın motorun hararet yapıp yapmamasıyla bi alakası yok ! :))
bunu başka yerde söyleme gülerler sana :) intercooler motoru degil havayı sogutur :)
intercoollerin daha ne işe yaradıgını bile bilmiyorsun.. intercoolerın yaptıgı iş şu motor içine giden havayı sogutarak yogunlugunu artırır.. buda pistonlara daha fazla oksijen basılması demek oluyor .. yanmanın nasıl oldugunu biliyorsundur.. işte yanmada oksijenle yakıt karısımı piston içinde puskurtülür.. ve bu esnada oksijen miktarı cok olursa zengin bi karısım olur ve daha verimli bi yanma oluşur.. bu acıdan önce turbo teknolojisi ile yuksek basıcla hava pompalandı motora ve buna ek olarakta havayı sogutma yoluna gidildiki.. fizik prensiplerinden bilirsin hava soguyunca yogunlugu artar hacmi azalır.. böle olunca daha fazla hava pompalanır motora.. interCOOLLER bu işte :) sen intercooller takta hararet yapmasın motorun...
bak koçum sen adam olmucan heralde burda olsan sopalaya sopalaya sokardım seni o intercolerin içine.tamam ne güzel anlatmışsın.ama o intercolerin hararetle çok ilgisi var koçum.intercoler motorun içine giden havayı soğutmak ne anlama geliyor.biraz mantıklı ol.eğer motora soğuk hava giderse nolur :D hararet düşermi kalkarmı?

yok firari senden adam olmaz.. bunu anladım zorda kalınca terbiyesizleşiyorsun senden büyüğüm ve buyuklerine gösterdigin saygı bu senin kaliteni gösterir .. seninle tartışılmaz muhattapta olunmaz..
yakınlarda olsaydın sana öle diline doladıgın sopa kelimesinin ne anlama geldigini nasıl atıldıgını sopayla nereye girmen gerektigini anlatırdım ! acaba gözlerimin içine bakarkende böle konusabilirmisin.. erkeklik böle nette atıp tutmakla olmuyor.. sadece cahilligine ve çocukluguna veriyorum.. keske bilgin olsaydıda beni bilginle susturabilseydin.. hadi onu yapamıyorsun bari kaliten olsaydı kabul etmeyi özür dilemeyi bilseydin..

intercooler hakkında hala yorum yapıyorsun bilmemek ayıp degil ... bilmeden düz mantıkla sallamak ayıp !!

ceya023 link=topic=36954.msg313606#msg313606 date=1291935707' Alıntı:
yok firari senden adam olmaz.. bunu anladım zorda kalınca terbiyesizleşiyorsun senden büyüğüm ve buyuklerine gösterdigin saygı bu senin kaliteni gösterir .. seninle tartışılmaz muhattapta olunmaz..
yakınlarda olsaydın sana öle diline doladıgın sopa kelimesinin ne anlama geldigini nasıl atıldıgını sopayla nereye girmen gerektigini anlatırdım ! acaba gözlerimin içine bakarkende böle konusabilirmisin.. erkeklik böle nette atıp tutmakla olmuyor.. sadece cahilligine ve çocukluguna veriyorum.. keske bilgin olsaydıda beni bilginle susturabilseydin.. hadi onu yapamıyorsun bari kaliten olsaydı kabul etmeyi özür dilemeyi bilseydin..

intercooler hakkında hala yorum yapıyorsun bilmemek ayıp degil ... bilmeden düz mantıkla sallamak ayıp !!
nabam yani yaşsa büyüksen kardeşim.sitede senin gibi 3-5 tane var herkes rahatsız sizden.bunu bilmen yeterli.herkes neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor.
bu konuda burda kapansın.artık övüp durma şu motorları artık herkes usandı bu yorumlardan.

Arkadaşlar tartışma artık hoş olmayan bir yere gitti.Konuyu fazla uzatmanın alemi yok.Konuyu kilitliyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...