PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Salgından ötürü Dünyada buğday fiyatları hareketleniyor! Çiftçinin planı ne olmalı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="wallace22" data-source="post: 1329059" data-attributes="member: 52795"><p>Hakkında hayırlısı olsun. Buğday daha çok prim yapar gibi duruyor.</p><p></p><p>TL cinsinden değeri yaklaşık olarak 2.350-2.400 TL düzeyinde. İhtalat vergisi en son %27 idi, değişmiş de olabilir. %20 olduğunu varsayarsak 2.400 * 1,27 = 2.880 TL eder. Bu fiyata gümrük masrafları, taşıma, vb. ücretler hariç..</p><p></p><p>Dolayısıyla şuan da ülkemizde de fiyatların 3 TL civarı olması gerekiyor.</p><p></p><p>Bu arada ham ayçiçeği yağında yüzde 36 olan gümrük vergisi 1 Temmuz'a kadar yüzde 30'a indirilmiş.</p><p></p><p>Ayrıca yayımlanan başka bir kararla şeker fabrikalarında üretilen ve ekmek mayası yapımında kullanılan melasın ithalatındaki gümrük vergisi sıfırlandı.</p><p></p><p>Şeker fabrikalarının ürettiği etil alkolden sonra melası da ithal etmek zorunda kalması, bu fabrikaların kapatılma ve özelleştirme kararlarına yönelik itirazları da yeniden gündeme getirdi.</p><p></p><p>Daha önce paylaşmıştım ancak hatırlatmak istedim.</p><p>Ticaret Bakanlığı sıfır gümrükle 100 bin ton pirinç ithalatı için düğmeye bastı.</p><p>İthalat, özel şirketler tarafından yapılacak ve 31 Mayıs'a kadar tamamlanacak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wallace22, post: 1329059, member: 52795"] Hakkında hayırlısı olsun. Buğday daha çok prim yapar gibi duruyor. TL cinsinden değeri yaklaşık olarak 2.350-2.400 TL düzeyinde. İhtalat vergisi en son %27 idi, değişmiş de olabilir. %20 olduğunu varsayarsak 2.400 * 1,27 = 2.880 TL eder. Bu fiyata gümrük masrafları, taşıma, vb. ücretler hariç.. Dolayısıyla şuan da ülkemizde de fiyatların 3 TL civarı olması gerekiyor. Bu arada ham ayçiçeği yağında yüzde 36 olan gümrük vergisi 1 Temmuz'a kadar yüzde 30'a indirilmiş. Ayrıca yayımlanan başka bir kararla şeker fabrikalarında üretilen ve ekmek mayası yapımında kullanılan melasın ithalatındaki gümrük vergisi sıfırlandı. Şeker fabrikalarının ürettiği etil alkolden sonra melası da ithal etmek zorunda kalması, bu fabrikaların kapatılma ve özelleştirme kararlarına yönelik itirazları da yeniden gündeme getirdi. Daha önce paylaşmıştım ancak hatırlatmak istedim. Ticaret Bakanlığı sıfır gümrükle 100 bin ton pirinç ithalatı için düğmeye bastı. İthalat, özel şirketler tarafından yapılacak ve 31 Mayıs'a kadar tamamlanacak. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Salgından ötürü Dünyada buğday fiyatları hareketleniyor! Çiftçinin planı ne olmalı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt