şanzıman yağı

arkadaşlar önce kolay gelsin diyorum geçen yıl 285s traktör aldım bu yaz şanzıman yağının biraz eksildiğini gördüm. yağı inceledim çok temiz tamamlamak istiyorum ama önceden hangi yağ konulduğunu bilmiyorum yağlar karışırsa bir şey olur mu ayrıca hangi yağ ile tamamlayım. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinecegim. saygılarımla

Düz şanzımanda yağ karıştırma o kadar fark yapmaz yeterki motor yağı koymayın. İmkan varsa yağı ve filtreleri değiştirin. Yağ temizse takdiri size kalmış. Yağ olarak Mobil Fluid 422 kullanabilirsiniz.

Ben bu traktörümü alınca yağlarını kotrol ettiğimde şanzıman yağı biraz eksikti.

8 litre daha transmisyon yağı ekledim. 3 ay oldu arada bakıyorum herhangi bir sorun yok.

Arkadaşlar..
Transmisyon yağlarıda motor yağı ve diğer yağlar gibi numaralandırılmıştır..
Varolan yağa daha ince Transmisyon konulursa çabuk ısınır,istenilen yağlamayı yapmaz.. v.s bunun gibi olumsuz örnekler verilebilir..
Varolan yağdan daha kalın yağ olursa bu kezde hidrolik kanallardan geçerken zorlar..
Hidro pto'lardan geçerken dönmesine neden olur ve köpürür..
Bunlar tecrübelerle sabittir..