Satılık Koyun Gübresi

Ynt: Satılık Koyun Gübresi

UÖZKAN.77 link=topic=73050.msg851022#msg851022 date=1393021423' Alıntı:
çek tarlaya organik gübre işte :)
ben her sene 150-200 römork çekiyom umut tarlalar moku gördümü ayaklanıp kaçıyor artık.
dediğin gibi biz gübreye nadir para veririz belki patatese :)

isteyen varsa parasız bedava bizim burda 25-30 kamyon arası var diyarbakır Eğil ilçesi gelin size vereyim yeterki köyün girişi gözüksün dağ gibi olmuş :)

Valla ayıptır söylemesi geçen yaz 1 kamyon (14 ton) koyun gübresini 1050 liradan sattım. (Tonu 75 lira) Fermante edilmiş, temiz gübreydi.1 kamyon daha istediler, kendi tarlama lazım diye vermedim.

Sahibinden ' de afilli bir ilan verin, illa müşteri çıkar. Tavuk gübresi yakın olsaydı benim gübreyi satar, tavuk gübresi alırdım.

Iyi değerlendirilirse hayvanın herşeyinden para kazanılır.

Yılmaz iyide koyun gübresi verlip tavuk gübresi alınır mı.. koyun daha iyi derim.. malum tavukculuk sektöründe bolca sentetik kimyasal-ilaç kullanılıyo, onlarda toprağına karışcak..

UÖZKAN.77 link=topic=73050.msg855460#msg855460 date=1393659997' Alıntı:
Yılmaz iyide koyun gübresi verlip tavuk gübresi alınır mı.. koyun daha iyi derim.. malum tavukculuk sektöründe bolca sentetik kimyasal-ilaç kullanılıyo, onlarda toprağına karışcak..

Umut Abi muhteva ettiği besin elementleri ve yarayışlılık açısından sıralama (iyiden kötüye) şu:

Yarasa Gübresi
Güvercin Gübresi
Tavuk Gübresi
Koyun Gübresi
Keçi Gübresi
Büyükbaş Süt Hayvanları (inek) Gübresi
Büyükbaş Besi Hayvanları (dana-düve) Gübresi
At Gübresi Deve Gübresi