Arkadaslar bugun biriyle tanistim kirikkale de yoncasi varmis satmak istiyor alan olursa bana sorabilirsiniz
Ufuk Hayvancılık yok demekki fazlaAbi arkadas tarladan balya halinde kilosu bir lira diyor nakliye alicinin olursa dedi ama bende biraz pahali dedim oda birseyler yapariz dedi galiba o balyasini 15 liraya felan verecek gibi geldi
Şükür devam hayat mucadelesineAslinda bayagida cok abi de arkadas bizim is yerine saglikci olarak geldi pek pazar bilgisi yok gibi millet burda pek aliskin degil yoncaya sap balyasini dayiyor malasen nasilsin abi
İsmail abi biz daha onceden besiye alacagimiz danayi alirdik 5 ay gibi bir sure otlatirdik ondan sonra yemi dayardik bayagi iyi büyurdu yesilini alsin derlerdi yonca o isi mi goruyor yoksa besinin her asamasinda mi lazimŞükür devam hayat mucadelesine
Yonca güzel yemdir hemde dengeli vermek gerek cok verilirse olmaz
Sizinki ucuz maliyet dogal meraya dayalı yöntem ☺İsmail abi biz daha onceden besiye alacagimiz danayi alirdik 5 ay gibi bir sure otlatirdik ondan sonra yemi dayardik bayagi iyi büyurdu yesilini alsin derlerdi yonca o isi mi goruyor yoksa besinin her asamasinda mi lazim
Hiii anladim abi bicer gelseydi bende izin alip koye gidecegim hayvanciligi cok seviyorum ama artik yapma imkanim hic kalmadi nerdeyseSizinki ucuz maliyet dogal meraya dayalı yöntem ☺
Yonca dengeli verildiği sürece her dönem verilir ama dengeli ölçülü
Saman gibi ot gibi verilmez
Rasyon bilgisi gerekli bendede fazla yok bu bilgi[emoji4]
Allah gönlüne göre versinHiii anladim abi bicer gelseydi bende izin alip koye gidecegim hayvanciligi cok seviyorum ama artik yapma imkanim hic kalmadi nerdeyse
2005 te basladim ödemeye tarim bagkuru bilmiyorum ne zaman emekliyiz gidip sormadim da hiçAynen abi bu hayvancilik isleri tüm aileyi ilgilendiriyor abi senin emeklilik de bi olsa biraz rahatlarsin abi 51 yasimi bekliyorsun
Vardir süt vardir ayçiçeği vardirHiii 2005 cok gec ama askerlikle one cekersinde bu seferde nagkurda 25 yil ister daha once tmo ya bugday felan satmadinmi hic abi
Abi bunu simdi yaparsan daha iyi olur borclarin tum faizini siliyorlarVardir süt vardir ayçiçeği vardir
Gecen biraz satti adam ama yeni bicim cikaxak gardasim istersen telini alip vereyim konusSlm hocam bu yonca balyası duruyormu acaba
Bizim iayerinede saglikci bu adam yozgatliain galiba kirikkale baliseyhde bu adamSlm hocam bu yonca balyası duruyormu acaba
Slm hocam bu yonca balyası duruyormu acaba