PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Şeker Pancarı Fiyat Beklentisi | 2021
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1438368" data-attributes="member: 59451"><p>Fiyat 1,5 lira olursa anca üretici kazanma noktasında olur demişiz aylar önce.</p><p></p><p>Peki fiyat nooldu?</p><p></p><p>1450</p><p></p><p>Peki kazanma noktasına gelindimi?</p><p></p><p>Tabikide hayır, çünkü geçen zaman içinde gübre fiyatı katladı, elektrik mazot fiyatı katladı, işçilik fiyatları malzeme makine fiyatları katladı, kimse gelecek yılı öngöremez diyerek haklı çıkmış olmasaydım keşke.</p><p></p><p> Durum tamda bu, yani yeni ekonomi modeli tam bir çiftçi düşmanı olduğunu gösterdi, böylede olacağı belliydi çünkü ihracat odaklı modelin ana teması paranın değersizleştirilerek sadece ihracat yapanın kazancı olan dövizin satın alma gücünün kuvvetli tutarak ihracattan düşmemek gerekiyor, teşviklerle ihracatı artırmaktansa bu model ile döviz kazanan ödüllendiriliyor.</p><p></p><p> Şimdi bu durumda içeriye üretim yapan TL kazanan TL ye göre hesabını kitabını yapan aldanıyor, çünkü geleceği bilemiyor, gelecekte neyin ne kadar olacağını bilemediği için üretici açıklanan rakam iyi diyor aldanıyor emek veriyor, hemde maaş alamadan bir üretim sezonunu heba ediyor, eline geçene bakıyorki iyi dediğil, fiyat fiyat değil.</p><p></p><p> Durum bundan ibaret, enflasyon devalüasyon ortamında üreticilik yapılacak en son iş vesselam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1438368, member: 59451"] Fiyat 1,5 lira olursa anca üretici kazanma noktasında olur demişiz aylar önce. Peki fiyat nooldu? 1450 Peki kazanma noktasına gelindimi? Tabikide hayır, çünkü geçen zaman içinde gübre fiyatı katladı, elektrik mazot fiyatı katladı, işçilik fiyatları malzeme makine fiyatları katladı, kimse gelecek yılı öngöremez diyerek haklı çıkmış olmasaydım keşke. Durum tamda bu, yani yeni ekonomi modeli tam bir çiftçi düşmanı olduğunu gösterdi, böylede olacağı belliydi çünkü ihracat odaklı modelin ana teması paranın değersizleştirilerek sadece ihracat yapanın kazancı olan dövizin satın alma gücünün kuvvetli tutarak ihracattan düşmemek gerekiyor, teşviklerle ihracatı artırmaktansa bu model ile döviz kazanan ödüllendiriliyor. Şimdi bu durumda içeriye üretim yapan TL kazanan TL ye göre hesabını kitabını yapan aldanıyor, çünkü geleceği bilemiyor, gelecekte neyin ne kadar olacağını bilemediği için üretici açıklanan rakam iyi diyor aldanıyor emek veriyor, hemde maaş alamadan bir üretim sezonunu heba ediyor, eline geçene bakıyorki iyi dediğil, fiyat fiyat değil. Durum bundan ibaret, enflasyon devalüasyon ortamında üreticilik yapılacak en son iş vesselam. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Şeker Pancarı Fiyat Beklentisi | 2021
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt