Seyyar RULO BALYA Ekipmanı

Ynt: Seyyar RULO BALYA Ekipmanı

Makinalar harika, lakin Türkiye ' de silindirik balya kullanmayı sevmiyoruz.İstisnalar hariç ; Ne onu koyacak samanlığımız var, ne onu kaldıracak aletimiz var, nede onu kıyacak mikser var. Bence silindirik balya yerine köşeli balya basabilen makinalar Türkiye ' de iş yapar, ama nerede ancak Urfa, Adana, Konya gibi şehirlerde :( Makinalar büyük olunca tarlada büyük olmalı.

sagalassos link=topic=83741.msg1000622#msg1000622 date=1431358557' Alıntı:
Makinalar harika, lakin Türkiye ' de silindirik balya kullanmayı sevmiyoruz.İstisnalar hariç ; Ne onu koyacak samanlığımız var, ne onu kaldıracak aletimiz var, nede onu kıyacak mikser var. Bence silindirik balya yerine köşeli balya basabilen makinalar Türkiye ' de iş yapar, ama nerede ancak Urfa, Adana, Konya gibi şehirlerde :( Makinalar büyük olunca tarlada büyük olmalı.
abi onu kaldırmayı koyacak samanlığıda geçtim ben işin daha başında takıldım kaldım bizim arazilerin %90 nında bas bu balyayı yuvarlanır gider kim durduracak onu :D

55-46 link=topic=83741.msg1000625#msg1000625 date=1431359224' Alıntı:
abi onu kaldırmayı koyacak samanlığıda geçtim ben işin daha başında takıldım kaldım bizim arazilerin %90 nında bas bu balyayı yuvarlanır gider kim durduracak onu :D
Deli oğlan allah müstehakını versin. Güldürdün beni ....Yanında takoz taşıyacaksın :)

sagalassos link=topic=83741.msg1000629#msg1000629 date=1431359547' Alıntı:
Deli oğlan allah müstehakını versin. Güldürdün beni ....Yanında takoz taşıyacaksın :)
takozmu neyse abi en iyisi kare balyaya devam yada ülke olarak yeni bir şekilde biz çıkartsak üçken balyalama gibi :D

https://www.youtube.com/watch?v=qt7A-fo5x3c
bu adamlar bizim normal küçük kare balya makinası ile yapıyor bu işi. sılaj oluyorsa bizde normal kare balya makinalar ile yapamaz mıyız acaba. inokulant bakteri kullansak.yüzde 35-40 kuru madde ayarlasak bu iş olur gibi. birde şöyle ufaktan streçleme makinası alınır tamam.
https://www.youtube.com/watch?v=zAF6Fjj1lFk
biz bu sene deneyeceğiz bakalım 20 balya filan yem bezelyesi sılajını kare balya makinası ile. sonuç hüsran da olabilir ama en azından öğrenmiş oluruz