PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Silajlık mısır Ve Danelik mısır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cemisbilen" data-source="post: 1326190" data-attributes="member: 43262"><p>İyi günler Ben Tekirdağda silajlık mısır ekiyorum ilk mahsül olarak ama merak ettiğim konu danelik mısır ekersem bunda ne gibi işlemler yapmam gerekli? nereye satmam gerekli? bunları öğrenmek istiyorum.</p><p></p><p>Ben 250 dönüm mısırdan kendi hatalarımdan dolayı 6 tonu geçemedim henüz.</p><p>Kısaca bir hesap çıkartırsak;</p><p>Geçen sezon 60 bin elektrik (derin kuyu)</p><p>13 bin tohum</p><p>50kg taban 70kg üre 120kg aşağı yukarı 55-60 bin</p><p>30tlx250dönüm 7500tl ekim maliyeti</p><p>boruları kurup kaldırırken genel gider 5000 tl desek</p><p>damlama borusu 35-40 bin arası </p><p>unuttuğum kalemler olabilir ama toplam 170-180 bin arası bişey oluyor.</p><p></p><p></p><p>Ben bunu 260 liradan tarladan peşin sattım 390 bin gibi bir parayı cebime koydum </p><p>Yani ortalama benim karım geçen sezon 210 bin tl gibi bişey</p><p></p><p></p><p><strong>BUNU DANELİK OLARAK YAPAN BİRİSİNDEN FİKİR ALMAK İSTEDİM</strong> hangi aşamalarda ne kullanılacak kurutma işlemi var sanırım o nasıl oluyor nereye satmam gerekiyor piyasa fiyatları nedir? kalem kalem yazabilirseniz çok mutlu olurum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cemisbilen, post: 1326190, member: 43262"] İyi günler Ben Tekirdağda silajlık mısır ekiyorum ilk mahsül olarak ama merak ettiğim konu danelik mısır ekersem bunda ne gibi işlemler yapmam gerekli? nereye satmam gerekli? bunları öğrenmek istiyorum. Ben 250 dönüm mısırdan kendi hatalarımdan dolayı 6 tonu geçemedim henüz. Kısaca bir hesap çıkartırsak; Geçen sezon 60 bin elektrik (derin kuyu) 13 bin tohum 50kg taban 70kg üre 120kg aşağı yukarı 55-60 bin 30tlx250dönüm 7500tl ekim maliyeti boruları kurup kaldırırken genel gider 5000 tl desek damlama borusu 35-40 bin arası unuttuğum kalemler olabilir ama toplam 170-180 bin arası bişey oluyor. Ben bunu 260 liradan tarladan peşin sattım 390 bin gibi bir parayı cebime koydum Yani ortalama benim karım geçen sezon 210 bin tl gibi bişey [B]BUNU DANELİK OLARAK YAPAN BİRİSİNDEN FİKİR ALMAK İSTEDİM[/B] hangi aşamalarda ne kullanılacak kurutma işlemi var sanırım o nasıl oluyor nereye satmam gerekiyor piyasa fiyatları nedir? kalem kalem yazabilirseniz çok mutlu olurum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Silajlık mısır Ve Danelik mısır?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt