PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Sıvı taban gübresi deneyen
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Legreen" data-source="post: 1430266" data-attributes="member: 88786"><p>Arazide 15 yıldır kimyasal gübre kullanmıyorum. Hayvan gübresi takviyesi yapıyorum. MOG kullandığımda yeşil aksam daha çabuk gelişiyor. Bu yıl SAIONEM adlı bir ürün kullandım. Şimdilik gözlemlerim iyi yönde SAIONEM hakkında ama hasatta ikisinin farkı tam olarak anlaşılacaktır.</p><p>İkisi arasındaki gözlemim ise şöyle. MOG ekişten bir gün önce uygulanınca, iyi köklenme sağlıyor. Baharda holder uygulaması ile attıktan on gün sonra; gözle görülür bir fark oluşuyor. Yeşil aksam çabuk gelişiyor. Yalnız dikkatimi çeken şu ki; hava soğukken attığınızda pek etkisi olmuyor. Kuraklık ve don stresi karşısında biraz işlevsiz.</p><p></p><p>SAIONEM ise kuraklık ve don stresi karşısında daha etkili oldu. Bu yıl nisan ayında hem don, hem de hafif kuraklık yaşandı bölgede. Buna rağmen arpada uygulama yaptığım alan etkilenmemişti. MOG don ve kuraklık olayında, bu derece etkili olmamıştı. Yalnız SAIONEM ile birlikte, aynı firmanın üretmiş olduğu FUROBO isimli toz fülvik asit ve WULKAMIN isimli toz gübre; şlempe ve çinko kullandım. Bunlar da etki etmiştir muhakkak.</p><p></p><p>Şunu da belirtmeden geçmeyeyim. GÜBRETAŞ'ın suda eriyebilir hümik asitini toz çinko ile beraber, tohum gözünde arpa ile karıştırıp toz halinde atmıştım bir önceki yıl. Onun da çıkışı ve kardeşlenmesi güzel olmuştu. Yalnız don olayına karşı etkisiz kaldı.</p><p></p><p>Şimdiye kadar kullandığım ve hakkında yorum yapabileceğim gübreler bunlar. Sonuç olarak;</p><p></p><p>- Ekişte tohumla beraber; GÜBRETAŞ toz hümik asit, FUROBO toz fülvik asit, WULKAMİN 18.18.18 ve toz çinko</p><p>- Çimlenme ile beraber; SAIONEM ve suda eritilmiş FUROBO (holderle)</p><p>- Baharda holderle; MOG, SAIONEM, FUROBO, WULKAMIN, şlempe ve sıvı çinko (2 uygulama)</p><p></p><p>Yalnız, bahardaki uygulamada, ot ilacı ile beraber atınca, ot ilacı pek etkili olmuyor. İki uygulama arasında yaparsanız, daha etkili olabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Legreen, post: 1430266, member: 88786"] Arazide 15 yıldır kimyasal gübre kullanmıyorum. Hayvan gübresi takviyesi yapıyorum. MOG kullandığımda yeşil aksam daha çabuk gelişiyor. Bu yıl SAIONEM adlı bir ürün kullandım. Şimdilik gözlemlerim iyi yönde SAIONEM hakkında ama hasatta ikisinin farkı tam olarak anlaşılacaktır. İkisi arasındaki gözlemim ise şöyle. MOG ekişten bir gün önce uygulanınca, iyi köklenme sağlıyor. Baharda holder uygulaması ile attıktan on gün sonra; gözle görülür bir fark oluşuyor. Yeşil aksam çabuk gelişiyor. Yalnız dikkatimi çeken şu ki; hava soğukken attığınızda pek etkisi olmuyor. Kuraklık ve don stresi karşısında biraz işlevsiz. SAIONEM ise kuraklık ve don stresi karşısında daha etkili oldu. Bu yıl nisan ayında hem don, hem de hafif kuraklık yaşandı bölgede. Buna rağmen arpada uygulama yaptığım alan etkilenmemişti. MOG don ve kuraklık olayında, bu derece etkili olmamıştı. Yalnız SAIONEM ile birlikte, aynı firmanın üretmiş olduğu FUROBO isimli toz fülvik asit ve WULKAMIN isimli toz gübre; şlempe ve çinko kullandım. Bunlar da etki etmiştir muhakkak. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim. GÜBRETAŞ'ın suda eriyebilir hümik asitini toz çinko ile beraber, tohum gözünde arpa ile karıştırıp toz halinde atmıştım bir önceki yıl. Onun da çıkışı ve kardeşlenmesi güzel olmuştu. Yalnız don olayına karşı etkisiz kaldı. Şimdiye kadar kullandığım ve hakkında yorum yapabileceğim gübreler bunlar. Sonuç olarak; - Ekişte tohumla beraber; GÜBRETAŞ toz hümik asit, FUROBO toz fülvik asit, WULKAMİN 18.18.18 ve toz çinko - Çimlenme ile beraber; SAIONEM ve suda eritilmiş FUROBO (holderle) - Baharda holderle; MOG, SAIONEM, FUROBO, WULKAMIN, şlempe ve sıvı çinko (2 uygulama) Yalnız, bahardaki uygulamada, ot ilacı ile beraber atınca, ot ilacı pek etkili olmuyor. İki uygulama arasında yaparsanız, daha etkili olabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Sıvı taban gübresi deneyen
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt