Sulama Birlikleri kanununda değişiklik oldumu?

Geçen aylarda sulama birlikleri kanununda yapılan değişiklik ile yeraltı kuyularına sayaç takılması zorunluluğu getirilmiş ancak bu da ertelenmişti. Şu an olan uygulamada ise kanaletten sulamalarda dönümü 31 TL. Eğer kanaletten sulama yapılmaz ise damlama ya da farklı bir sulama yöntemi ile yeraltı suyu kullanımı tercih edilirse dönüm (1000 m) başına 7 TL talep ediliyor. DSİ kanaletlerini kullanan arkadaşlarımıza da böyle bir durum tebliğ edildi mi acaba?
Daha iyi bir sulama yöntemi olduğu için damlama sulama yaptığım yerlerden dahi para talep ediliyor. Bu bence bir tutarsızlık bu şartlar altında damlamayı söküp vahşi sulama sistemine geçeceğiz sanırım.
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt