PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Biçim-Hasat Ekipmanları
Sürüm 330cm Helikopter Tırmık
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1376780" data-attributes="member: 77558"><p>2) TARLADA NASIL KULLANILIR</p><p></p><p>Ot verimi yüksek, balya makinasının ağzı darsa 165'lik makinanın biçtiği 2 sırayı birleştirmenizi öneririm. O şöyle oluyor:</p><p></p><p>Tarlanın kabaca en ortasına giriyoruz. Sıra sıra sayıp tam ortaya girmenize gerek yok. Mesela ortaya yakın yerde yağmurlamalar serilidir, yağmurlamayı makinaya temas etmeyecek şekilde tırmığın sağ tarafına hizalayarak toplayabilirsiniz, en sonra toplanmış 2 namlunun arasında yağmurlama kalır. Az sonra ne demek istediğimi anlarsınız.</p><p></p><p>Kuyruk milini ekipman kalkıkken, rölantide yavaş yavaş salıyoruz. Tarla bitene kadar durdurmaya gerek yok.</p><p></p><p>Bu şekilde giriyoruz ve traktörün tam altındaki ve sağındaki sırayı sola atıyoruz.</p><p>[ATTACH=full]55780[/ATTACH]</p><p>Başa çıktıktan sonra aynı işlemi birde öteki tarafa yaparak yine 3 sırayı birleştiriyoruz.</p><p>[ATTACH=full]55782[/ATTACH]</p><p>Bu sıranın sonuna geldiğimizde arkamıza bakarsak şöyle bir manzara oluşur:</p><p></p><p>[ATTACH=full]55784[/ATTACH]</p><p></p><p>Daha sonra başa çıkınca, çıktığımız sıradan tekrar içeri giriyoruz. Fark ettiyseniz ben size 2 sıra toplayacağız dedim ama bu adımda 4 sıra oluyor. Sorun yok çünkü tarlayı kaç sıra toplamak isterseniz isteyin, her zaman ilk girişte bu şekilde illaki bir namlu 4 sıradan oluşacak, amaç boş yer açmak.[ATTACH=full]55783[/ATTACH]</p><p>Yandakini 4'ledik ama bunu da yapmıyoruz çünkü artık boş alan yeterli. 3 sıralı namluyu sağımıza alıp, ortaya yaklaştırıyoruz.</p><p>[ATTACH=full]55785[/ATTACH]</p><p>Bu adımdan sonra başa çıktıktan sonra arkaya baktığınızda böyle görünüyor. İşte yağmurlamalar bu iki sıranın arasında kalacak.</p><p>[ATTACH=full]55788[/ATTACH]</p><p>Böylece orta bitmiş oluyor ve tarlanın sağ tarafını da bir kere 4'lüyoruz. Amaç kenarlarda yer açmak.</p><p>[ATTACH=full]55787[/ATTACH]</p><p>Gittiğimiz yerden geriliyoruz. Aynısını tarlanın diğer kenarına da yapıyoruz tabiki. Aslında kenardaki 3 sıra olarak topladığımız namluyu, 4.'yü eklemeden olduğu gibi kenara tekrar atabiliriz ama balya makinesinin rahat çalışabilmesi için bir sıra içerden giderek 4 sıra yapmak zorundayız. Yoksa balya makinesi, tarla kenarındaki pulluk aralarına düşüverir, engebeli alanlara da temas edebilir.</p><p></p><p>Gerisi kolay, artık her namluyu 2, 2 toplayabileceğimiz alt yapı oluşmuş oluyor.</p><p>[ATTACH=full]55789[/ATTACH]</p><p>Bundan sonra isterseniz ortada 3 ve 4 sıra olarak topladıklarımızın ( resimdeki mavi ve kırmızı namlular) etrafında dönerek ya da bir kenar tarafına bir orta tarafa attırarak toplayabiliriz. Canınız nasıl isterse.</p><p></p><p>[ATTACH=full]55790[/ATTACH]</p><p></p><p>NOT: Bu tür tavsiye genişliği +50 metre tarlalar içindir. Genişliği az olan tarlalarda 2 tane kenardan 4'leyip hep o taraflara doğru 2 sıra topluyorum, hiç ortadan bölmüyorum. Genişliği 100 metreden geniş tarlalarda ise 2 kere ara bölüyorum. Resimlerde namlu sayısı biraz az olmuş ama idare edin, anlamışsınız sanırım.</p><p></p><p>10 resim sınırı dolduğu için öteki mesaja geçiyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1376780, member: 77558"] 2) TARLADA NASIL KULLANILIR Ot verimi yüksek, balya makinasının ağzı darsa 165'lik makinanın biçtiği 2 sırayı birleştirmenizi öneririm. O şöyle oluyor: Tarlanın kabaca en ortasına giriyoruz. Sıra sıra sayıp tam ortaya girmenize gerek yok. Mesela ortaya yakın yerde yağmurlamalar serilidir, yağmurlamayı makinaya temas etmeyecek şekilde tırmığın sağ tarafına hizalayarak toplayabilirsiniz, en sonra toplanmış 2 namlunun arasında yağmurlama kalır. Az sonra ne demek istediğimi anlarsınız. Kuyruk milini ekipman kalkıkken, rölantide yavaş yavaş salıyoruz. Tarla bitene kadar durdurmaya gerek yok. Bu şekilde giriyoruz ve traktörün tam altındaki ve sağındaki sırayı sola atıyoruz. [ATTACH type="full" alt="Adsız.png"]55780[/ATTACH] Başa çıktıktan sonra aynı işlemi birde öteki tarafa yaparak yine 3 sırayı birleştiriyoruz. [ATTACH type="full" alt="Adsız - Kopya.png"]55782[/ATTACH] Bu sıranın sonuna geldiğimizde arkamıza bakarsak şöyle bir manzara oluşur: [ATTACH type="full" alt="20201028_090708.jpg"]55784[/ATTACH] Daha sonra başa çıkınca, çıktığımız sıradan tekrar içeri giriyoruz. Fark ettiyseniz ben size 2 sıra toplayacağız dedim ama bu adımda 4 sıra oluyor. Sorun yok çünkü tarlayı kaç sıra toplamak isterseniz isteyin, her zaman ilk girişte bu şekilde illaki bir namlu 4 sıradan oluşacak, amaç boş yer açmak.[ATTACH type="full" alt="Adsız - Kopya (2).png"]55783[/ATTACH] Yandakini 4'ledik ama bunu da yapmıyoruz çünkü artık boş alan yeterli. 3 sıralı namluyu sağımıza alıp, ortaya yaklaştırıyoruz. [ATTACH type="full" alt="Adsız - Kopya (3).png"]55785[/ATTACH] Bu adımdan sonra başa çıktıktan sonra arkaya baktığınızda böyle görünüyor. İşte yağmurlamalar bu iki sıranın arasında kalacak. [ATTACH type="full" alt="20201028_091124.jpg"]55788[/ATTACH] Böylece orta bitmiş oluyor ve tarlanın sağ tarafını da bir kere 4'lüyoruz. Amaç kenarlarda yer açmak. [ATTACH type="full" alt="Adsız - Kopya (4).png"]55787[/ATTACH] Gittiğimiz yerden geriliyoruz. Aynısını tarlanın diğer kenarına da yapıyoruz tabiki. Aslında kenardaki 3 sıra olarak topladığımız namluyu, 4.'yü eklemeden olduğu gibi kenara tekrar atabiliriz ama balya makinesinin rahat çalışabilmesi için bir sıra içerden giderek 4 sıra yapmak zorundayız. Yoksa balya makinesi, tarla kenarındaki pulluk aralarına düşüverir, engebeli alanlara da temas edebilir. Gerisi kolay, artık her namluyu 2, 2 toplayabileceğimiz alt yapı oluşmuş oluyor. [ATTACH type="full" alt="Adsız - Kopya (4) - Kopya.png"]55789[/ATTACH] Bundan sonra isterseniz ortada 3 ve 4 sıra olarak topladıklarımızın ( resimdeki mavi ve kırmızı namlular) etrafında dönerek ya da bir kenar tarafına bir orta tarafa attırarak toplayabiliriz. Canınız nasıl isterse. [ATTACH type="full" alt="Adsız - Kopya (4) - Kopya - Kopya.png"]55790[/ATTACH] NOT: Bu tür tavsiye genişliği +50 metre tarlalar içindir. Genişliği az olan tarlalarda 2 tane kenardan 4'leyip hep o taraflara doğru 2 sıra topluyorum, hiç ortadan bölmüyorum. Genişliği 100 metreden geniş tarlalarda ise 2 kere ara bölüyorum. Resimlerde namlu sayısı biraz az olmuş ama idare edin, anlamışsınız sanırım. 10 resim sınırı dolduğu için öteki mesaja geçiyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Biçim-Hasat Ekipmanları
Sürüm 330cm Helikopter Tırmık
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt