Süt kooperatifi kurmak istiyorum

Arkadaslar koyumuzde suan hicbir kooperatif yok ve sutculere veriyoruz onlarin keyfine kalmis sut fiyatlari ve hesaplari ne zaman verecekleri

Ayrica köyümüzde balikesirin en cok süt üreten koyü
Kooperatif acabilirmiyim tek basima ve para kazandirirmi

Arkadaslar koyumuzde suan hicbir kooperatif yok ve sutculere veriyoruz onlarin keyfine kalmis sut fiyatlari ve hesaplari ne zaman verecekleri

Ayrica köyümüzde balikesirin en cok süt üreten koyü
Kooperatif acabilirmiyim tek basima ve para kazandirirmi

Burada nasıl yapman gerektiği ve başvuru evrağı var
Köyünde tarımsal kalkınma veya başka bir koop yoksa, gerekli şartları oluşturursan kurmaya öncülük ede bilirsin
Çünki kooperatif işinde ben kurdum diye birşey yok, ekip işi bu
Başka isimdede olsa koop varsa köyünde, ve faaliyet alanında hayvan veya süt ibaresi geçiyorsa, başvurun kabul olmaz

https://koop.gtb.gov.tr/bilgi-bankasi/kooperatif-nasil-kurulur

Para kazanma işi senin olukturacağın yönetime ve o kişilerdeki vizyona bağlı, iyi örnekleride az, kötü örnekleri çok :)

Burada nasıl yapman gerektiği ve başvuru evrağı var
Köyünde tarımsal kalkınma veya başka bir koop yoksa, gerekli şartları oluşturursan kurmaya öncülük ede bilirsin
Çünki kooperatif işinde ben kurdum diye birşey yok, ekip işi bu
Başka isimdede olsa koop varsa köyünde, ve faaliyet alanında hayvan veya süt ibaresi geçiyorsa, başvurun kabul olmaz
Köyde hiçbir sey yok biz sütü sütcüye veriyoz gerisi halimiz harap

Abi biz bunu kardeslerimle ortak kursak para kazandirirmi bide ne kadar sermaye gider gunluk koyde 40 veya 50 ton sut var ortalama tahminim

Para kazanmaktan kastiniz nedir ? Kooperatif kurar ve iyi yonetirseniz uye olan herkes bir sekilde faydalanir ve kareder. Sadece kuran ve yoneticiler para kazanacak derseniz ozaman kooperatif degil sahtekarlik olur cesitli ornekleri var.

Siz kendinize para kazanmak istiyorsaniz, yakindaki fabrikalarla falan anlasip koye bir sogutmali sut tanki koyun onlar icin toplayin.

Asil amac gercek kooperatifse ufak bir mandira yapip peynir, yogurt. tereyag. kaymak imalatina girseniz belki faydali olur.

Yok bizimoğlan senin derdin başka
Kooperatif köyünü kalkındırmak için yapılan bir biliktelik
Sen direk kendin için istiyorsun :) bu zihniyet doğru değil
Birliktelik olsa aminnah ama yok bari ben topluyum sutu satiyim zamaninda sut hesabini odeyeyim ve olmasi gereken fiyattan koyun zenginleri sutculer adamin zoruna gidiyo bizler bosu bosuna cirpiniyoz

Arkadasim bu senin dedigin ticarettir, buna kooperatif denmez, dersen adi dolandiricilik olur. Senin dolandirici olmadigin, isi bilediginden boyle yazdigin belli.

Bir dukkan acacksin, icine sogutmali sut tanki koyacaksin ki sutu az olan millet getirip oraya doksun bir kamyon alip uzerine sut tanki koyacaksin, fabrikayla anlasacaksin, toplayip onlara vereceksin, payini alacaksin.

Sonra isi buyutursen alirsin yem bayiligi falan derken kazanirsin.

Birak 40-50 tonu, gunde 20 ton toplasan sana 1 kurus kalsa 20.000 kurus yapar yani 200 TL, 2 kurus kalsa 400 TL, sen yap kalan hesabi.