640 ile çayır biçme makinesini kaçıncı viteste, yaklaşık kaçıncı devirde kullanıyorsunuz Akif? Fiat gezdirirken zorlanıyor mu, ön kaldırıyormu mesela??
İsmail abi bizim arazilerimiz düz. Tarlada ufak tesviyesizlik oluyor ama bu biçim makinasını etkilemiyor. Bu yüzden vitesi sadece yoncanın durumuna göre değiştiriyorum.
Dikdörtgen bir tarla hayal edelim. Etrafında boşluk yok, komşuların tarlaları var. Sol tekerin içten bastığı yeri, tatla sınırına denk getiriyorum.Tarlanın içini sağ tarafıma alıp 4 tarafıda 1.vitesle biçiyorum. Kenarlar taşlı ve yabancı atıklarla dolu olabiliyor çünkü. 1.turdan sonra 2.vitesle etrafından 5 tur alıyorum. 6 turu ise tarlaya ilk girdiğimde bıraktığım kenarları tersine dönüp biçerek tamamlıyorum.
Daha sonra artık tarlayla biz bize kalıyoruz, yastık başı isi bitiyor. Bıçaklarım keskinse, köstebek deliği hiç yoksa ve acelem varsa 3.vitese burda takıyorum. Bu özelliklerden o anda 1'i yoksa her zaman 2 ile biçiyorum.
Çok yatık yerlerde biraz zorlanıyor. Köstebeklerin yeni delik açıp, toprağını üstüne attığı yerlerde 640 sağ tarafa çekiyor. Çizgim hafif bozuluyor.
Ön kaldırmayı önde ağırlık yokken, makina yol konumundayken , debriyajı birden bıraktığında yapıyor abi. Ama zaten bu tamamen macera aramak.