PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Tarım Bakanı Pakdemirli’den: Hububat alım fiyatı açıklaması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="wallace22" data-source="post: 1335299" data-attributes="member: 52795"><p>Cok dogru, katılıyorum dostum.</p><p></p><p>Geçen yıl 1.35 TL açıklanmıştı, şu an piyasa 1.65TL civarı. Yanı 30 kuruş, %22 artmış.</p><p></p><p>Yine aynı artış oranı olursa 1.65 in üzerine %22 eklersek fiyat 2.02 TL oluyor. </p><p>Bu hesaba göre 2 TL nin üzeri bile olur görünüyor.</p><p></p><p>Ufak bir analizi paylaşmak istedim. </p><p></p><p>Geçen yıl 2 mayısta fiyat 1.35 TL olarak açıklandı. 1 ton buğday 1.350TL idi.</p><p>Gecen yil 2 Mayısta dolar kuru 5.95 TL imiş.</p><p>Yani buğdayın fiyatı dolar cinsinden 226 dolarmış.</p><p></p><p>Bugünkü fiyat 1.65 TL, 1 ton bugday 1.650 TL. bugün dolar kuru 7.05 TL, </p><p>Yani bugün buğdayın fiyatı dolar cinsinden 234 dolar. </p><p> Açıklanan fiyat günlük dolar kuru cinsinden ton başına 8 dolar ( %3 ) artmış.</p><p></p><p>TL cinsinden geçen seneye göre buğday fiyatı %22 artmış görünüyor.</p><p></p><p>Dolar geçen seneye göre %18 artmış.</p><p></p><p>Ancak dünya buğday fiyatları geçen seneye göre ( dolar cinsinden) 192 dolar iken şu an 225 dolar düzeyinde, hatta TMO 240 dolardan ithal ediyor.</p><p></p><p>Özetle dünya piyasalarında buğday geçen seneye göre dolar bazında %17 arttı. Açıklanan fiyat dolar cinsinden %3 artmış görünüyor.</p><p></p><p>Bu doğrultuda açıklanan fiyat küresel bazdaki fiyatlara göre düşük kaldı. Bu da ilerleyen dönemde fiyatın 2 TL yi çok rahat bir şekilde geçeceğini gösteriyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wallace22, post: 1335299, member: 52795"] Cok dogru, katılıyorum dostum. Geçen yıl 1.35 TL açıklanmıştı, şu an piyasa 1.65TL civarı. Yanı 30 kuruş, %22 artmış. Yine aynı artış oranı olursa 1.65 in üzerine %22 eklersek fiyat 2.02 TL oluyor. Bu hesaba göre 2 TL nin üzeri bile olur görünüyor. Ufak bir analizi paylaşmak istedim. Geçen yıl 2 mayısta fiyat 1.35 TL olarak açıklandı. 1 ton buğday 1.350TL idi. Gecen yil 2 Mayısta dolar kuru 5.95 TL imiş. Yani buğdayın fiyatı dolar cinsinden 226 dolarmış. Bugünkü fiyat 1.65 TL, 1 ton bugday 1.650 TL. bugün dolar kuru 7.05 TL, Yani bugün buğdayın fiyatı dolar cinsinden 234 dolar. Açıklanan fiyat günlük dolar kuru cinsinden ton başına 8 dolar ( %3 ) artmış. TL cinsinden geçen seneye göre buğday fiyatı %22 artmış görünüyor. Dolar geçen seneye göre %18 artmış. Ancak dünya buğday fiyatları geçen seneye göre ( dolar cinsinden) 192 dolar iken şu an 225 dolar düzeyinde, hatta TMO 240 dolardan ithal ediyor. Özetle dünya piyasalarında buğday geçen seneye göre dolar bazında %17 arttı. Açıklanan fiyat dolar cinsinden %3 artmış görünüyor. Bu doğrultuda açıklanan fiyat küresel bazdaki fiyatlara göre düşük kaldı. Bu da ilerleyen dönemde fiyatın 2 TL yi çok rahat bir şekilde geçeceğini gösteriyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Tarım Bakanı Pakdemirli’den: Hububat alım fiyatı açıklaması
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt