PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Tarım ve Hayvancılıgın Geleceği için ne düşünüyorsunuz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="muharrem16" data-source="post: 1160675" data-attributes="member: 57503"><p>Öncelikli olarak toprağımızın kıymetini bilmeliyiz.</p><p>Her geçen gün artan insan nüfusu ve buna bağlı olarak artan tarımsal ihtiyaç. Tarımsal ve hayvansal ürünler hayatımızın heryerinde gıdadan tutun tekstile kadar.</p><p>Ülkemize baktığımızda tarımsal alanda yapılan çok yanlışlar var ki bence en önemlisi tarımsal araziye uygun yerlere yapılan evler ve kurulan sanayiler. Şuan ki duruma baktığımızda 80 milyon nüfuz var 240 milyon dekar arazide tarım yapılırken ithal ediyoruz. Yani kendimizi karşılaşmıyoruz. Bu durum bu halde iken nüfusumuz 150 milyona ulaştığında ne yaparız bilemiyorum. Üstüne üstün tarım arazilerimizde bu nüfus artışına bağlı olarak oluşacak bilinçsiz tarım arazilerindeki yapılaşma ile 240 milyon dekarlık tarım arazisi olur 150 milyon dekar.</p><p></p><p>Yani burda dikkat çekmek istediğim nokta devlet öncelikle tarım arazilerini koruyacak. Rant peşinde koşmayacak.</p><p></p><p>Diğer bir hususta tarım ve hayvancılıkla uğraşan bilinçli çiftçi olmak. </p><p></p><p>Daha yeni okudum devlet köy projesi oluşturacakmış. Bu proje kapsamında 250 örnek köy oluşturulacak. 81 ilimizden 3 tane köy örnek köy olacak ve veteriner ile ziraat mühendisi aranacakmış. Böyle olursa bilinçli çiftçi sayısı da artar diye düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="muharrem16, post: 1160675, member: 57503"] Öncelikli olarak toprağımızın kıymetini bilmeliyiz. Her geçen gün artan insan nüfusu ve buna bağlı olarak artan tarımsal ihtiyaç. Tarımsal ve hayvansal ürünler hayatımızın heryerinde gıdadan tutun tekstile kadar. Ülkemize baktığımızda tarımsal alanda yapılan çok yanlışlar var ki bence en önemlisi tarımsal araziye uygun yerlere yapılan evler ve kurulan sanayiler. Şuan ki duruma baktığımızda 80 milyon nüfuz var 240 milyon dekar arazide tarım yapılırken ithal ediyoruz. Yani kendimizi karşılaşmıyoruz. Bu durum bu halde iken nüfusumuz 150 milyona ulaştığında ne yaparız bilemiyorum. Üstüne üstün tarım arazilerimizde bu nüfus artışına bağlı olarak oluşacak bilinçsiz tarım arazilerindeki yapılaşma ile 240 milyon dekarlık tarım arazisi olur 150 milyon dekar. Yani burda dikkat çekmek istediğim nokta devlet öncelikle tarım arazilerini koruyacak. Rant peşinde koşmayacak. Diğer bir hususta tarım ve hayvancılıkla uğraşan bilinçli çiftçi olmak. Daha yeni okudum devlet köy projesi oluşturacakmış. Bu proje kapsamında 250 örnek köy oluşturulacak. 81 ilimizden 3 tane köy örnek köy olacak ve veteriner ile ziraat mühendisi aranacakmış. Böyle olursa bilinçli çiftçi sayısı da artar diye düşünüyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Tarım ve Hayvancılıgın Geleceği için ne düşünüyorsunuz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt