Tarımsal kalkınmada flaş adım

20 ilde hibe desteği için çağrıya çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu kapsamda ilk projeye Afyonkarahisar ' da imza attı. ...
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal kalkınma için kolları sıvadı.

Avrupa Birliği hibe fonları, 20 ilde ve altı sektörde üreticinin hizmetine sunuldu.

İlk sözleşme, Afyonkarahisar ' da imzalandı.

Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projeleri üçüncü çağrı döneminde ilk meyvesini verdi.

Afyonkarahisar TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, 'Kurumumuzun imzalamış olduğu ilk proje olması bizim açımızdan sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. İnşallah daha önce Afyon Koordinatörlüğü olarak imzalamış olduğumuz sözleşmenin daha sonra imzalanacak olan sözleşmelere bir örnek teşkil etmesini ümit ediyorum.' dedi.

Hibe desteği sözleşmesi süt ürünleri alanında faaliyet gösteren bir işletme ile imzalandı.

Şirket, hibe desteği ile üretim teknolojisini modernize edecek.

İşletme Müdürü İbrahim Sütçü, 'Bizlere Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yüzde 50 oranında hibe desteği veriyor olması bizim gibi müteşebbisleri sanayicileri bu konuda motivasyon sağlamakta , AB standartlarına göre eksikliklerimizi tamamlama konusunda bir fırsat yaratmakta.' dedi.

Hibe desteğinden yararlanmak için başvurular devam ediyor.

Üçüncü çağrı döneminde son başvuru tarihi 10 Ocak 2012