PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Tarla hazırlıgı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="körsaban" data-source="post: 1325568" data-attributes="member: 48453"><p>ben 2. ürün mısır yerine ilk yağışlardan sonra önce 2 kat 15 cm civarı diskaro çekip bekliyorum sonra 2. yağıştan sonra toprak tavlanınca 1-2 kat daha diskaro çekip toprağı sıkıştırıyorum ve yağışın 1-2 gün öncesi en düşük ayarda ekim yapıyorum gayette güzel verim alıyorum bölgemize göre sonra buğdaylar mayıs sonu haziran başında biçilince gölge tavına pulluk ile sürüm yapıp diskora çekiyprum ve ardından sulama yapıyorum tava gelince dikora çekip toprağı sıkıştırıp hemen ekim yapıyorum haziran sonuna kadar tohumu toprağa atmaya çalışıyorum 8 yıldır aralıksız aynı düzenle ekim yapıyorum buğday verimlerim 400-650 kg arasında değişiyor mısırda verim yazamam çünki tanelik mısırı slaj evresini biraz geçirerek kendi hayvanlarıma bol taneli slaj yapıyorum 1 kilo slajım çürümeden yediriyorum.8 yıldır bu şekilde</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="körsaban, post: 1325568, member: 48453"] ben 2. ürün mısır yerine ilk yağışlardan sonra önce 2 kat 15 cm civarı diskaro çekip bekliyorum sonra 2. yağıştan sonra toprak tavlanınca 1-2 kat daha diskaro çekip toprağı sıkıştırıyorum ve yağışın 1-2 gün öncesi en düşük ayarda ekim yapıyorum gayette güzel verim alıyorum bölgemize göre sonra buğdaylar mayıs sonu haziran başında biçilince gölge tavına pulluk ile sürüm yapıp diskora çekiyprum ve ardından sulama yapıyorum tava gelince dikora çekip toprağı sıkıştırıp hemen ekim yapıyorum haziran sonuna kadar tohumu toprağa atmaya çalışıyorum 8 yıldır aralıksız aynı düzenle ekim yapıyorum buğday verimlerim 400-650 kg arasında değişiyor mısırda verim yazamam çünki tanelik mısırı slaj evresini biraz geçirerek kendi hayvanlarıma bol taneli slaj yapıyorum 1 kilo slajım çürümeden yediriyorum.8 yıldır bu şekilde [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Tarla hazırlıgı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt