tarlada ençok hangi tarım aletini kullanıyorsunuz.

Ynt: tarlada ençok hangi tarım aletini kullanıyorsunuz.

bereket. link=topic=49607.msg490332#msg490332 date=1323938749' Alıntı:
.........arpa,buğday için...........
mayıs-haziranda pullukla aktarıyoruz
temmuzda kazayağı(tiller) ' le ikiliyoruz
çok otlu tarlaları bazen goble vya ızgarayla üçlüyoruz
ekimde tekrar tillerle hazırlayıp mibzerle ekiyoruz....
5yılda bir harmandan sonra anıza dip kazanı çekiyoruz.
yeni yeni çiftçiliğe soyunan birisi olarak bana göre ayrıntılı bir cevap. teşekkür ederim.

köylü link=topic=49607.msg491086#msg491086 date=1323987218' Alıntı:
adam yeni başlamış demek.
anlş-*s babam ufak ufak eskiden beri uğraşır. yeni traktör aldık. eksikleri felan gideriyoruz. memleket konya. ben istanbuldayım. uzaktan çiftçilik yapıyorum :) yarın bir gün tayinimiz çıkarsa konyaya bizzat işin içinde olacağım. ama o vakte kadar hafiften hafiften hem bir şeyler öğrenelim hem de takım taklavata yatırım yapıp eksikleri tamamlayalım diyoruz. bu şekilde çiftçiliğe giriş yaptım. )))

uraltay link=topic=49607.msg491098#msg491098 date=1323987582' Alıntı:
anlş-*s babam ufak ufak eskiden beri uğraşır. yeni traktör aldık. eksikleri felan gideriyoruz. memleket konya. ben istanbuldayım. uzaktan çiftçilik yapıyorum :) yarın bir gün tayinimiz çıkarsa konyaya bizzat işin içinde olacağım. ama o vakte kadar hafiften hafiften hem bir şeyler öğrenelim hem de takım taklavata yatırım yapıp eksikleri tamamlayalım diyoruz. bu şekilde çiftçiliğe giriş yaptım. )))
hayırlısı toprak çeker adamı yine ne varsa torakta var..

Galiba kazayakdır en fazla,iki üç kere çektiğimiz için.Ama en uzun süre de pullukla geçiyor tabi :) pulluk ve kazayak diyelim

1-kazayağı
2-pulluk
pullukla bi kere sürdükten sonra ekilene kadar 3 yada 4 kere kazayağı çekerim.