Tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Abiler kardesler cumleten selamun aleykum. Rabbim butun islerinizi mubarek kilsin.

Istanbul da yasamaktan sıkılmış biri olarak memlekete donus hayalleri kurmaya basladik. Kastamonu Taskopru.

Kendimize ait evimiz altinda ufak bir ahirimiz ve evin onunde 20-25 donum kadar arazimiz var. %10 20 arasi megilli.

Mera konusunda ise sikintimiz olacagini sanmam koylerimiz bos ve hayvancilik yok denecek kadar az.

Sadece besi icin dusunuyorum. Yakin koyumuzde dayim da bu isi yapiyor butun malzemeleri mevcut.

Sizin dusunceleriniz nelerdir? Ustad olarak.

Onerileriniz icin tesekkur ederim.

Aleykümselam abi ... Çok iyi düşünmüşsünüz. Araziniz yonca, reygras, yem bezelyesi vb değerli bitkilere elverişli mi ? Bu bitkilerin hayvanlara artısı çok. Eskisi gibi değil besicilik. Yem kalitesinin önemini daha iyi anladık. Saygılarımla

mTalk'tan gönderildi

Allah razi olsun. Bol yagmur aliyir bizim oralar ama sulama problemi yok arsalarin yanindan cay akiyor :) bu arsalarin disinda ise yaklasik 100 donum kadar da ekim yapilacak yer var.

Taşköprülü sarımsaktan başka bir ürün düşünmez sanıyordum..Bence buraya odaklan.Bilincli yaparsan kaliteli ve bol ürün alırsın..Sanıyorum parekende satış fiatı 30 tl civarı .Toptan ı bilemiyorum..Allah yardımcın olsun..

Tek tavsiyem mevcut işinizi besicilik sizis geçindirir büyüklüğe ulAşana kadar bırakmayın. Aylık giderinizi mesela bir yıllık kenara koyun ve ev haricinde dokunmayın. Ne zaman besicilik sizi doyurur olur o zaman öbür ayağınızı da kastamonuya atın.

Aleykümselam bimukabele kardeşim.
Ben Karadeniz'i İstanbul'a değişmem. Durduğun kabahat, eğer besicilik yapacaksan zaten sizin oralarda yeşil sorunu yok. Ayrıca insanlar bir işte çalışırken besiciliği de yan iş olarak yapıyor.

Taşköprülü sarımsaktan başka bir ürün düşünmez sanıyordum..Bence buraya odaklan.Bilincli yaparsan kaliteli ve bol ürün alırsın..Sanıyorum parekende satış fiatı 30 tl civarı .Toptan ı bilemiyorum..Allah yardımcın olsun..
Evet aslinda oyle ama duz arazi lazim merkeze yakin yoksa tutmuyor maalesef.

Tek tavsiyem mevcut işinizi besicilik sizis geçindirir büyüklüğe ulAşana kadar bırakmayın. Aylık giderinizi mesela bir yıllık kenara koyun ve ev haricinde dokunmayın. Ne zaman besicilik sizi doyurur olur o zaman öbür ayağınızı da kastamonuya atın.
Evet en buyuk avantajim o aslinda ucak bileti satiyorum ve musterilerim sabit oradan da isimi yurutebilirim.

Buyuk sehirlerin cekilir tarafi yok.
Kirsalda cocuk okutmak sıkıntı
is konusunu iyi arastirmak gerek bölgesel imkanlari , nelere uygun.
Bizim islerde bilgi tecrube istiyor masraflari yüksek hata kalditmiyor
İyi düşün .

Aleykümselam bimukabele kardeşim.
Ben Karadeniz'i İstanbul'a değişmem. Durduğun kabahat, eğer besicilik yapacaksan zaten sizin oralarda yeşil sorunu yok. Ayrıca insanlar bir işte çalışırken besiciliği de yan iş olarak yapıyor.
Aynen oyle ustad. Insallah hazirliklara basliyorum yavas yavas. Gelismeleri de buradan sizin gibi degerli dostlarla paylasacagim.

Buyuk sehirlerin cekilir tarafi yok.
Kirsalda cocuk okutmak sıkıntı
is konusunu iyi arastirmak gerek bölgesel imkanlari , nelere uygun.
Bizim islerde bilgi tecrube istiyor masraflari yüksek hata kalditmiyor
İyi düşün .
Haklisin ustad. merkez ile koy arasi 20 km. Ama merkezde ev olmasi avantajim var. Bilgi ve tecrube hic yok ama istek cok.

aleyküm selam kardeşim senin o şehrin boğuculuğu içinde durduğun kabahat bence hayat toprakta başlıyor aslında bence hemen dönmelisin. arazi var Kastamonu bereketli arazilere sahip bir yer duyduğumuz kadarı ile niye duruyorsun tabi şu anki işiniz ne bilmiyorum ama bence dönün

Eğitim olayını da fazla takmamak lazım. Çatışmasız kırsallarda da kaliteli öğretmenler var şehir hayatında geçinemeyip oraları tercih eden. Zaten ülkemiz eğitim sisteminden tek beklenti ahlaklı bireyler yetiştirmesiydi onu da batırdık. Arttık yaptığımız her ticarette kazıklanma ve aldatılma refleksi ile hareket eder olduk. Kastamonuda ilerleyen günlerde çevre de edinerek simentallerri damlardan ucuz da toplarsın karlı olur