PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
TAVUK GÜBRESİ UYGULAMASI (AZOT FOSFOR POTASYUM KÜKÜRT ve MİCRO ELEMENT KAYNAĞIM)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Süller14" data-source="post: 1418996" data-attributes="member: 90231"><p>Tavuk gubresini tarlalara atmadan önce tarlaları tahlil yaptırmıştım tarlaların hepsinin tuzluluk oranları çok duşuk du. Tarlaları sulama yapmıyoruz. Bölgemizde Yagış miktarıda 600 _700 mm civarı . Tuzluluk yapacağını sanmıyorum.</p><p>Rusyada bir araştırmada; bir tarlaya 20 yıldır tavuk gübresi uygulamışlar. Her yıl toprağı tahlil ettirmişler. Her yıl tarlanın verimliliği artmış.</p><p> Yeterli miktarda tavuk gübresi kullanıpta memnun olmayan kimse görmedim ben şahsen.</p><p> Bence en iyi tavuk gübresinden verim,tavuk gübreyi kümesten alınıp direk tarlaya dokulup hemen topraga karıştırılarak alınır. Bu sekilde olursa azot kayıpları minimum olur. Gubredeki bütün mineraller ve bakteriler toprağa karısır. Toprak cok faydası olur.</p><p> Uzerindeki bitkiyi kudurtur.</p><p> Tavuk gubresinden istenilen verim alinabilmesi icin dekara en az 800 kg ile 1.5 atılması gerektigi kanaatindeyim. Dekara 100_200 kg atılan tavuk gübresinden sahsen pek fayda beklemem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Süller14, post: 1418996, member: 90231"] Tavuk gubresini tarlalara atmadan önce tarlaları tahlil yaptırmıştım tarlaların hepsinin tuzluluk oranları çok duşuk du. Tarlaları sulama yapmıyoruz. Bölgemizde Yagış miktarıda 600 _700 mm civarı . Tuzluluk yapacağını sanmıyorum. Rusyada bir araştırmada; bir tarlaya 20 yıldır tavuk gübresi uygulamışlar. Her yıl toprağı tahlil ettirmişler. Her yıl tarlanın verimliliği artmış. Yeterli miktarda tavuk gübresi kullanıpta memnun olmayan kimse görmedim ben şahsen. Bence en iyi tavuk gübresinden verim,tavuk gübreyi kümesten alınıp direk tarlaya dokulup hemen topraga karıştırılarak alınır. Bu sekilde olursa azot kayıpları minimum olur. Gubredeki bütün mineraller ve bakteriler toprağa karısır. Toprak cok faydası olur. Uzerindeki bitkiyi kudurtur. Tavuk gubresinden istenilen verim alinabilmesi icin dekara en az 800 kg ile 1.5 atılması gerektigi kanaatindeyim. Dekara 100_200 kg atılan tavuk gübresinden sahsen pek fayda beklemem. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
TAVUK GÜBRESİ UYGULAMASI (AZOT FOSFOR POTASYUM KÜKÜRT ve MİCRO ELEMENT KAYNAĞIM)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt