Td65b levye sekromec dişli sorunu

Arıza büyük arkadaşlar. Levye sekromec dişlisi herkesin traktörü aynı arızayı veriyor

Benim basimada geldi aldigim sene daha 50 saatte yaptilar durdurmadan kullanma dediler oyle yapiyorum suan 1500 saatte sikinti yok essek gibide calisiyor yavrum benim

Bizim servis hepinizin başına gelecek diyor. Maalesef en can sıkıcı durum biz güvenilir marka olarak aldık ancak büyük ihtimalle 1000 TL civarında masraf olacak toplamada

Bu olay kullanım hatasından mı kaynaklanıyor yani tam durmadan ileri geri vites değişiminden mi yoksa üretim hatası yada kalite ile mı ilgili bir sıkıntı mi

Servisin dediği sekromec dişlinin çabuk bozulmasından kaynaklı bundan sonra şanzıman yağıni biraz fazla ve levyeyide durmadan kullanmamaya çalışacağız. Ama daha 250 saatte bozulan dişli bence çok adi. Şimdi en kaliteli sekromec dişli markasını bulmak lazim

Okadar masraf cikmaz kucuk bi disli hepsi 500 u anca bulur gecen sene yanlis olmasinda 150 200 tl civariydi 90 lik boru capinda cok ince bi disli gibi bisey..
Ben 50 saatte degistirdim 1500 oldu sikinti yok normal td65

Bu olay kullanım hatasından mı kaynaklanıyor yani tam durmadan ileri geri vites değişiminden mi yoksa üretim hatası yada kalite ile mı ilgili bir sıkıntı mi

Genel olarak kullanım hatası mekanik şatıl larda tam durdurmadan ileri geri kolunu kullanmak kavramayı yer zamanla sertleşir bilmem ne olur sanayinin yolunu tutar en iyisi power şatıl hidrolik direksiyon gibi debriyaja basmadan yap gibi ileri geri yapar :)

Bendede 2016 Td465B var. Traktörde PS Çok iyi bir yenilik. Ancak traktör hareket halinde iken bunu ters istikamette durdurmadan kullanmak fiziksel kurallarla çelişiyor. Doğru kullanım PS yi boşa alıp traktör yavaşladıktan sonra traktörün istikametini değiştirmektir.

Bendede 2016 Td465B var. Traktörde PS Çok iyi bir yenilik. Ancak traktör hareket halinde iken bunu ters istikamette durdurmadan kullanmak fiziksel kurallarla çelişiyor. Doğru kullanım PS yi boşa alıp traktör yavaşladıktan sonra traktörün istikametini değiştirmektir.

katılıyorum size ps olsa bile ani bi şekilde kolu geri veya ileri çekmek ömrünü kısaltır