Tenekede Tavuk Kızartma-Resimli Anlatım

Ynt: Tenekede Tavuk Kızartma-Resimli Anlatım

hermes link=topic=70894.msg814433#msg814433 date=1387731384' Alıntı:
suyunu niye akıtıyorsunuz arkadaşlar toprağa, bunun tavası satılıyor daha orjinal oluyor bende var söylemesi ayıp :) afiyet olsun...

müsadenizle ben anlatıyorum : önce bir adet tavuk eger hazır tavanız varsa tavaye domates biber patates gibi mevsim sebzelerinde biraz iri parçalar halinde doğrayıp koyabilirsiniz o tamamen sizin zevkinize kalmış sarımsagı unutmayın! sonra tavugu şişe geçirip tenekeyi de üzerine tavuga degmeyecek şekilde kapatıyoruz (hazır tavası olmayan arkadaşlar yukardaki resimdeki gibi yapabilirle yani bir agaç parçasına tavuk yere degmeyecek şekilde geçirilir) sonra teneke etrafında hava almayacak şekilde toprakla kapatılır ben çamur yapıyorum garanti oluyor ilk yarı saat hatlı sonraki yarım saat kendi halinde ateşte pişirilir bu arada tavugu baharatla veya tavuk harcıyla soslarsanız daha bi güzel kızarıyor afiyet olsun.

Ynt: Tenekede Tavuk Kızartma-Resimli Anlatım

girmez olaydım konuya :D biz de yaptıydık bir sefer ancak ayarını tutturamadık ateşin harı az gelmiş heralde güzel pişmişti ama kızarmamıştı :)