Tkdk ve Ipard

Arkadaşlar tkdk ve Ipard desteklemeleri ile traktör ve Zirai alet alımları devam ediyor mu %50 hibeli

valla artık tkdk ıpard vs yalan olabilir.Bu hibelerin avrupa birliğinin fonlarından karşılanıyordu.Müzakereler durdurulursa bunların yolu da kesilebilir bence.

valla kardeşim ben ipard2 1 çağrıya başvuruda bulundum her ayın 15 inde sonuçları açıklayacağız dediler ama sonuç yok. daha avrupa birliği ile akreditasyon anlaşması yapılmamış ab parayı vermiyor yani. hoş versede kurum tarımı hayvancılıgı desteklemek yerine memurlarını destekliyor. bir ton adam bunlara şef memur müdür derken ineğe destek yerine memura destek veriyor.

2016 Şubat ayında hazırlanan dosyalar henüz geçmiş değil. Normal şartlarda 11. ay da yeni başvuru döneminin başlaması gerekiyordu. Hem AB ile yaşanan sıkıntılar hem de darbe girişimi sebebiyle tekrar dosya başvuru döneminin açılması zor gibi görünüyor. Geçen gün bir haberde okumuştum "Mevcut bütçenin 6 katı başvuru var" diye. O yüzden zirai alet tamamen kalkabilir. Sadece hayvancılık için verilen hibeler devam edebilir o da bir ihtimal.