PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
TMO 250 bin ton ekmeklik buğdayı 240 dolardan ithal edecek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sacit_efe" data-source="post: 1331181" data-attributes="member: 74175"><p>Çiftçinin ürettiği ile kıyaslama yaparken; üretim fırsatlarını da karşılaştırmanızı öneririm. Avrupa’da çiftçi kaliteli mal üretiyorsa düşük amortisman giderleri, düşük girdi maliyetleri ve devlet tarafından yapılan desteklemeler sayesindedir. Biz de biliriz en kaliteli bitki besleme ürünlerini kullanalım,basalım hormonu buğdayın dekarından ton alalım, mazot olsun 2 lira, Gübre olsun 50 krş...Bakın o zaman neler üretiliyor! ( Bu söylediklerime Londra’da bizzat şahidim. O sebeple istatistik kasmaya gerek görmedim) Bu sene Şubat ayındaki üre fiyatı ile Mart ayındaki üre fiyatı arasında 50 krş var. Bazı üreticiler sezonda maliyet sebebiyle gübresiz ekim yaptı, şimdi yine aynı sebeple gübre kullanamazsa kaliteyi bir yana ürün bile yetiştirebilmesi mucize...</p><p>Kendi adıma konuşacak olursam bu sene buğdaylarım (Rumeli) ortalama 15,6 protein/ 78 hektolitre geldi. Sonuç TMO 13 protein gelen buğdaya da 1.350 TL yazdı benimkine de...</p><p>Hal böyle olunca insan kaliteden çok verime yöneliyor. Eğer düz mantık düşünürsek bu şartlarda bizim buğdaylar gitgide kalitesiz ama verimli forma dönüşüyor...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sacit_efe, post: 1331181, member: 74175"] Çiftçinin ürettiği ile kıyaslama yaparken; üretim fırsatlarını da karşılaştırmanızı öneririm. Avrupa’da çiftçi kaliteli mal üretiyorsa düşük amortisman giderleri, düşük girdi maliyetleri ve devlet tarafından yapılan desteklemeler sayesindedir. Biz de biliriz en kaliteli bitki besleme ürünlerini kullanalım,basalım hormonu buğdayın dekarından ton alalım, mazot olsun 2 lira, Gübre olsun 50 krş...Bakın o zaman neler üretiliyor! ( Bu söylediklerime Londra’da bizzat şahidim. O sebeple istatistik kasmaya gerek görmedim) Bu sene Şubat ayındaki üre fiyatı ile Mart ayındaki üre fiyatı arasında 50 krş var. Bazı üreticiler sezonda maliyet sebebiyle gübresiz ekim yaptı, şimdi yine aynı sebeple gübre kullanamazsa kaliteyi bir yana ürün bile yetiştirebilmesi mucize... Kendi adıma konuşacak olursam bu sene buğdaylarım (Rumeli) ortalama 15,6 protein/ 78 hektolitre geldi. Sonuç TMO 13 protein gelen buğdaya da 1.350 TL yazdı benimkine de... Hal böyle olunca insan kaliteden çok verime yöneliyor. Eğer düz mantık düşünürsek bu şartlarda bizim buğdaylar gitgide kalitesiz ama verimli forma dönüşüyor... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
TMO 250 bin ton ekmeklik buğdayı 240 dolardan ithal edecek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt