PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
TMO 250 bin ton ekmeklik buğdayı 240 dolardan ithal edecek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1331194" data-attributes="member: 86165"><p>Hocam ben 1500tlden aşağı buğday Satmadim geçen yıl. Benim şansım bölgemde tuccarin çok oluşu. Kaliteli buğday fiyatını buluyor. Ama sana kaliteli ürettirebilmek için maddi destek ve eğitim danışmanlik desteği vermesi lazım. </p><p></p><p>Buğdayı daha fazla üretmek için şuan meyve sebze bahçelerini söküp buğday ekmek gerekiyor. Ekilebilir alanlar belli. Kim boş bırakıyor? Ha etkinlik verimlilik düşük. Bizim bunu arttırmamiz lazım. Buğday 2tl olsa bu sefer kim çiçek hububat mısır üretecek? Küresel bir ticaret fiyat mekanizması var dünyada bunun ötesine çok çıkamazsin. Fiyat olarak destek çok mühim değil. Benim daha önemli sorunlarım var. Bunlar çözülürse 1200-1500dert edilmez. Kaliteli mal fiyatını bulur.</p><p></p><p>Ben çok çok düşük faizli finansman istiyorum. Gübremi mazotumu ilacımı sabit fiyatla en azindan yakın fiyatla sürekli tedarik edebilmek istiyorum. 100bin maliyetime 20-30 bin faiz ödemek istemiyorum. Mart başı 60-65e nitrat alan çiftçi akılli Mart sonu 80tlye bulamayan çiftçi salak mi? Sürekli 60tlden tedarik edebilse herkes fena mı olur? Aynı ilaç bir Bayide 300 diğerinde 450. </p><p>Benim 950ye aldığım ilaci 700e alan da var 1100e alan da. </p><p></p><p>Kimse neyi ne zaman atmasi gerektiğini bilmiyor. Herkes deneme yanılma bayi iyi dedi diye bir sürü şey atıyor yararlı mi zararlı mı bilmeden. Türkiye'de çiftçinin çevresindeki herkes para kazanıyor bi çiftçi kazanamiyor. </p><p></p><p>Ben verim aldıktan sonra kalitesine göre isteyen istediği fiyatı versin dert değil. Karımin yarısını faize kaptırmazsam karnım da doyar. </p><p></p><p>Bu sizin söyledikleriniz çok çok basit mevzular</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1331194, member: 86165"] Hocam ben 1500tlden aşağı buğday Satmadim geçen yıl. Benim şansım bölgemde tuccarin çok oluşu. Kaliteli buğday fiyatını buluyor. Ama sana kaliteli ürettirebilmek için maddi destek ve eğitim danışmanlik desteği vermesi lazım. Buğdayı daha fazla üretmek için şuan meyve sebze bahçelerini söküp buğday ekmek gerekiyor. Ekilebilir alanlar belli. Kim boş bırakıyor? Ha etkinlik verimlilik düşük. Bizim bunu arttırmamiz lazım. Buğday 2tl olsa bu sefer kim çiçek hububat mısır üretecek? Küresel bir ticaret fiyat mekanizması var dünyada bunun ötesine çok çıkamazsin. Fiyat olarak destek çok mühim değil. Benim daha önemli sorunlarım var. Bunlar çözülürse 1200-1500dert edilmez. Kaliteli mal fiyatını bulur. Ben çok çok düşük faizli finansman istiyorum. Gübremi mazotumu ilacımı sabit fiyatla en azindan yakın fiyatla sürekli tedarik edebilmek istiyorum. 100bin maliyetime 20-30 bin faiz ödemek istemiyorum. Mart başı 60-65e nitrat alan çiftçi akılli Mart sonu 80tlye bulamayan çiftçi salak mi? Sürekli 60tlden tedarik edebilse herkes fena mı olur? Aynı ilaç bir Bayide 300 diğerinde 450. Benim 950ye aldığım ilaci 700e alan da var 1100e alan da. Kimse neyi ne zaman atmasi gerektiğini bilmiyor. Herkes deneme yanılma bayi iyi dedi diye bir sürü şey atıyor yararlı mi zararlı mı bilmeden. Türkiye'de çiftçinin çevresindeki herkes para kazanıyor bi çiftçi kazanamiyor. Ben verim aldıktan sonra kalitesine göre isteyen istediği fiyatı versin dert değil. Karımin yarısını faize kaptırmazsam karnım da doyar. Bu sizin söyledikleriniz çok çok basit mevzular [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
TMO 250 bin ton ekmeklik buğdayı 240 dolardan ithal edecek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt