PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
TMO 250 bin ton ekmeklik buğdayı 240 dolardan ithal edecek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1331234" data-attributes="member: 86165"><p>Siz yazdıklarımı bence bir daha okuyun. Benim kadar eleştiri yapan da yoktur tarım politikalarına da esnafın tüccarın fabrikatörün ve çiftçinin yanlışlarını da söyleyen. Ancak kıyasladığınız ülkelerde çiftçilik bir bilim gibi yapılıyor. Yüksek verim alıyorlar. Bizim gibi çiftçilik yapan yok. Burdaki verimleri alsalar orda çiftçilik yapacak insan olmaz öyle söyleyim ben size. </p><p></p><p>Doğru bir sonuca ulaşmak istiyorsak tek taraflı o kötü bu kötü demekle olmuyor o iş. Bizim de avantajlarımız var dezavantajlarımız eksiklerimiz yanlışlarımız var ülke olarak toplum olarak devlet olarak siyasiler olarak. Bir dişliyi düzeltsek ne olur diğerleri de bozuk olduktan sonra yine bozulacak. </p><p></p><p>Bizde ne düzgün ? Ne yanlış diye sormadan önce ne düzgün? Biz düzgün yapıyoruz bu işi hakkıyla verim alabiliyoruz diyebiliyor muyuz ? </p><p>Bugün dekara ekstra 50 tl bakım yapılırsa gerektiği gibi 150 tl ekstra kazanç sağlıyor. Her bitkinin bir potansiyeli var. Buna mevsim iklim değerlerini de katsak bile biz hala potansiyelinin uzağındayız. İklim çok iyi geçerse biz kendimiz yaptık sanıyoruz. </p><p></p><p>Önce kendimizden başlayacağız düzeltmeye. Tüccar da, esnaf da , fabrikatör de bürokrat da memur da devlet de bankacı da . Bunların hangisine gidersen git hepsi birbirinden şikayetçi. E kim doğru ? Herkes kendine doğru. Kusura bakmayın ama bu iş böyle.</p><p></p><p>Nohut kıt olduğu dönemde tüccar komşuma 9tlden ver diye yalvardı. 10dan aşağı olmaz diye satmadı. Ertesi yıl tüccar intikamını aldı ama.</p><p>Bir yıl turşuluk biberleri fabrika müdürleri patronları köylerden 300 kg 500 kg hatır gönül 5-6-7 tlye topladı büyüğü küçüğü kırmızısı çürüğü demeden. Ertesi yıl köylü nakliyesini de kendisi çekerek 1.30-1tl arasına %30-40 firelerle vadeli ödemeyle götürdü. </p><p></p><p>Kim kimin eline düşerse yanmış yani. Biraz gübre yetmeyecek söylentisi çıktı hop 60 liradan 80 lira oldu aynı gübre aynı depoda. Devletin memurları sözde bize destek olacak memurları daha tarla yüzü görmemiş. Sahaya çıkmadan emekli oluyorlar. Fotokopi çekmek için çıktı almak için ziraat mühendisi olmuşlar. </p><p></p><p>Biz ? komşunun traktörünü geçmemiz lazım vs hiç girmiyorum bile o konulara. Tüm bunlar dururken daha konuşulabilecek binlerce yanlış varken sorunu tek bir yerde aramak kusura bakmayın ama boş konuşmaktan öteye götürmez bizi. Herkese tek tek cevap veremiycem , karşılıklı laf yarışı da değil derdim. Anlamak isteyene dinlemek isteyene konuşabilirim. Saygılar..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1331234, member: 86165"] Siz yazdıklarımı bence bir daha okuyun. Benim kadar eleştiri yapan da yoktur tarım politikalarına da esnafın tüccarın fabrikatörün ve çiftçinin yanlışlarını da söyleyen. Ancak kıyasladığınız ülkelerde çiftçilik bir bilim gibi yapılıyor. Yüksek verim alıyorlar. Bizim gibi çiftçilik yapan yok. Burdaki verimleri alsalar orda çiftçilik yapacak insan olmaz öyle söyleyim ben size. Doğru bir sonuca ulaşmak istiyorsak tek taraflı o kötü bu kötü demekle olmuyor o iş. Bizim de avantajlarımız var dezavantajlarımız eksiklerimiz yanlışlarımız var ülke olarak toplum olarak devlet olarak siyasiler olarak. Bir dişliyi düzeltsek ne olur diğerleri de bozuk olduktan sonra yine bozulacak. Bizde ne düzgün ? Ne yanlış diye sormadan önce ne düzgün? Biz düzgün yapıyoruz bu işi hakkıyla verim alabiliyoruz diyebiliyor muyuz ? Bugün dekara ekstra 50 tl bakım yapılırsa gerektiği gibi 150 tl ekstra kazanç sağlıyor. Her bitkinin bir potansiyeli var. Buna mevsim iklim değerlerini de katsak bile biz hala potansiyelinin uzağındayız. İklim çok iyi geçerse biz kendimiz yaptık sanıyoruz. Önce kendimizden başlayacağız düzeltmeye. Tüccar da, esnaf da , fabrikatör de bürokrat da memur da devlet de bankacı da . Bunların hangisine gidersen git hepsi birbirinden şikayetçi. E kim doğru ? Herkes kendine doğru. Kusura bakmayın ama bu iş böyle. Nohut kıt olduğu dönemde tüccar komşuma 9tlden ver diye yalvardı. 10dan aşağı olmaz diye satmadı. Ertesi yıl tüccar intikamını aldı ama. Bir yıl turşuluk biberleri fabrika müdürleri patronları köylerden 300 kg 500 kg hatır gönül 5-6-7 tlye topladı büyüğü küçüğü kırmızısı çürüğü demeden. Ertesi yıl köylü nakliyesini de kendisi çekerek 1.30-1tl arasına %30-40 firelerle vadeli ödemeyle götürdü. Kim kimin eline düşerse yanmış yani. Biraz gübre yetmeyecek söylentisi çıktı hop 60 liradan 80 lira oldu aynı gübre aynı depoda. Devletin memurları sözde bize destek olacak memurları daha tarla yüzü görmemiş. Sahaya çıkmadan emekli oluyorlar. Fotokopi çekmek için çıktı almak için ziraat mühendisi olmuşlar. Biz ? komşunun traktörünü geçmemiz lazım vs hiç girmiyorum bile o konulara. Tüm bunlar dururken daha konuşulabilecek binlerce yanlış varken sorunu tek bir yerde aramak kusura bakmayın ama boş konuşmaktan öteye götürmez bizi. Herkese tek tek cevap veremiycem , karşılıklı laf yarışı da değil derdim. Anlamak isteyene dinlemek isteyene konuşabilirim. Saygılar.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
TMO 250 bin ton ekmeklik buğdayı 240 dolardan ithal edecek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt