PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
TMO 250 bin ton ekmeklik buğdayı 240 dolardan ithal edecek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1331244" data-attributes="member: 86165"><p>Hocam buğday ekilecek arazini genişletmeden yapabileceğin ne var ? Sen üretiyorsun da almıyoruz mu diyorlar anlamadım.. </p><p></p><p>Dağa mı ekelim buğdayı denize mi şehre mi ? meyve bahçelerindeki ağaçları mı sökelim ? Limitlerdeyiz zaten hemen hemen. Hazine arazileri de boş kalmasa da ekilse keşke. Varolan topraktan daha fazla verim ve kalite almadıktan sonra neyi neyle değiştireceksin? Buğday eksen mısır eksik mısır eksen nohut eksik. 85 milyon olmuş nüfus. Ayrıca 30 milyon 40 milyon turist gelmiş diyoruz şu kadar turizmden para kazandık diyoruz. Hepsini sen ben besliyoruz. 20 sene önce 65 milyon nüfus 10 milyon turist varken aynı toprakla 85 milyon nüfus + 40 milyon turist bakmak zorundasın.</p><p></p><p>1.5 liraya buğday almamak için 5 tlye domates satmaktan vazgeçer misin? Liberal ekonomi , küresel ticaret. Kim neyi iyi üretebiliyorsa onu satacak. Rus da senin domatesine meyvene sebzene muhtaç. Niye ithal ediyoruz demiyorlardır eminim. Hadi üret deseler mümkün mü ? Çeçenistanda da bulundum bir dönem. Türkiyeden giden mühendisler doğalgazla ısıtıp seracılık yapmaya çalışıyorlardı değişik projeler deniyorlar. Herkes birbirine bir şekilde muhtaç. 30-40 yıl önceki sistemle devam etmeye çalışmak akıntıya karşı kürek çekmekten başka bişey değil.</p><p></p><p>Sen üret turizmci tüccar esnaf fabrikatör kazansın. Devlet de yetişebildiğine yetişsin yetişemediğine göz yumsun. Sonradan ceza kessin ama yapılan yapanın yanına kar kalsın vs. Sadece azıcık mantık Allahaşkına tek taraflı düşünerek bi yere varamayız..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1331244, member: 86165"] Hocam buğday ekilecek arazini genişletmeden yapabileceğin ne var ? Sen üretiyorsun da almıyoruz mu diyorlar anlamadım.. Dağa mı ekelim buğdayı denize mi şehre mi ? meyve bahçelerindeki ağaçları mı sökelim ? Limitlerdeyiz zaten hemen hemen. Hazine arazileri de boş kalmasa da ekilse keşke. Varolan topraktan daha fazla verim ve kalite almadıktan sonra neyi neyle değiştireceksin? Buğday eksen mısır eksik mısır eksen nohut eksik. 85 milyon olmuş nüfus. Ayrıca 30 milyon 40 milyon turist gelmiş diyoruz şu kadar turizmden para kazandık diyoruz. Hepsini sen ben besliyoruz. 20 sene önce 65 milyon nüfus 10 milyon turist varken aynı toprakla 85 milyon nüfus + 40 milyon turist bakmak zorundasın. 1.5 liraya buğday almamak için 5 tlye domates satmaktan vazgeçer misin? Liberal ekonomi , küresel ticaret. Kim neyi iyi üretebiliyorsa onu satacak. Rus da senin domatesine meyvene sebzene muhtaç. Niye ithal ediyoruz demiyorlardır eminim. Hadi üret deseler mümkün mü ? Çeçenistanda da bulundum bir dönem. Türkiyeden giden mühendisler doğalgazla ısıtıp seracılık yapmaya çalışıyorlardı değişik projeler deniyorlar. Herkes birbirine bir şekilde muhtaç. 30-40 yıl önceki sistemle devam etmeye çalışmak akıntıya karşı kürek çekmekten başka bişey değil. Sen üret turizmci tüccar esnaf fabrikatör kazansın. Devlet de yetişebildiğine yetişsin yetişemediğine göz yumsun. Sonradan ceza kessin ama yapılan yapanın yanına kar kalsın vs. Sadece azıcık mantık Allahaşkına tek taraflı düşünerek bi yere varamayız.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
TMO 250 bin ton ekmeklik buğdayı 240 dolardan ithal edecek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt