PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
TMO 250 bin ton ekmeklik buğdayı 240 dolardan ithal edecek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Tarım Bitmiş" data-source="post: 1331391" data-attributes="member: 84323"><p>İşte siz o yüzden 300 kg buğday, 100 kg kanola ortalaması yapıyorsunuz. Muhtemelen kullandığınız ilaç makinesinin memeleri bile pirinç memedir ve attığınız ilaç havaya gidiyordur. </p><p>Parlayan pistonlu kanat 15 metre 1 tonluk ilaç makinesi şuan 30 bin civarı. Ben 20 bin yazdım. </p><p>Nasıl gübre kullanıyorum konusuna gelelim Taban 18.46 25 kg 70 TL yapar, erken dönem AS 15 kg 22,5 TL, Üre 2 atımda 25 kg veriyorum 61 TL, ürün kalitesi için son dönem 15 kg CAN 22,5 TL toplam 176 TL. Gübre fiyatlarını herkes biliyor aşağı yukarı. Yazayım yinede 18-46 2800, As 1100, üre 2200 CAN da dün aldım 1500 TL. Size yalan borcum mu var?</p><p></p><p>Sapı tarladamı bırakıyorsunuz diyorsunuz, keşke kıyıcılı makine olsa ve tarlada bırakıp organik maddeyi yükseltebilsem ama yok. Hesabını yapalım ortalama dönüme 13 balya düşşe 3 TL bağlama, 3 TL nakliye toplam 78 tl yapar. Komşumun samanı yokken stok yapmadığım için köyden ihtiyaçlılara veriyorum, yaz döneminde 10 TL ye verdim, oda yapar 130 TL. 130-78=52 TL dönümde yapar. Bozdur bozdur harca. Allah bereket versin.</p><p></p><p>150 binlik traktör demişsiniz ona da el atalım. Bu çiftçiliğin beni bir arpa boyu ileri götürmeyeceğini anladığım gün maaşlı çalışmaya başladım. Çiftçiliği hafta sonları ve gece yapıyorum. Zaman sıkıntım olduğu için küçük traktörle iş kaçırma durumum yok veya eski bir traktörün yaptığı arıza yüzünden sanayiye koşacak, günlerce onarım bekleyecek ve kaybedecek zamanımda yok. Bu nedenle biraz iyi bir traktör tercih etmem gerekiyor ama edemiyorum bunu da belirteyim. Benim Traktörüm bugün 70-80 bin ancak yapar. Oradaki rakam aslında hedeflediğim traktör için düşündüğüm rakam ki o traktörü alsam en az 10 yıl kullanırım. Ekipman konusunda da açıklama yapayım, özellikle gece gübre ve ilaç uygulamaların da izli ekim olmadan doğru iş yapabilmek neredeyse mümkün değil, bu nedenle izli ekim yapabilen bir mibzer lazım oda 20-25 bin civarı. Otomatik kanat bir ilaçlama ile tarlaya attığım kimyasallardan minimum etkileniyorum, traktörden inmeden toplayıp açıyorum, bu sizce büyük lüksse bilemem... Yada doğru düzgün ve eşit atamayan bir gübre makinesi ile bir dünya para verdiğim gübreyi denk atamayıp doğru düzgün ürün alamamak bana çok daha maliyetli geldiği için adam gibi gübre serpme makinesi kullanıyorum onada 10 bin yazdım ama bugün bir gaspardo 20 bin civarı. Ben yerli İrtem kullanıyorum 12500 TL. Yeniler şuan 14-15 bin bandında bunu da bilgi olarak yazayım.</p><p></p><p>Daha önceki iletimde bahsettiğim 600 kg buğday ortalaması gerçekten her şey yolunda giderse oluşan rakam. Buna rağmen karlılık ortada. Yağışsız veya çözüm bulamadığımız bir hastalık olduğunda sonuç hüsran oluyor. </p><p></p><p>Rakam vererek üşenmeden hepsini açıkladım. Hesap kitap ortada. Bence siz 300 kg buğday üretmek için boşuna araziyi işgal etmeyin, bırakın bilen birisi yapsın. </p><p> Bu arada şuan işlediğim arazi miktarı 200 dönüm civarı. Öyle büyük çiftçi falan değilim, çok lüks traktör ve ekipman kullanmıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarım Bitmiş, post: 1331391, member: 84323"] İşte siz o yüzden 300 kg buğday, 100 kg kanola ortalaması yapıyorsunuz. Muhtemelen kullandığınız ilaç makinesinin memeleri bile pirinç memedir ve attığınız ilaç havaya gidiyordur. Parlayan pistonlu kanat 15 metre 1 tonluk ilaç makinesi şuan 30 bin civarı. Ben 20 bin yazdım. Nasıl gübre kullanıyorum konusuna gelelim Taban 18.46 25 kg 70 TL yapar, erken dönem AS 15 kg 22,5 TL, Üre 2 atımda 25 kg veriyorum 61 TL, ürün kalitesi için son dönem 15 kg CAN 22,5 TL toplam 176 TL. Gübre fiyatlarını herkes biliyor aşağı yukarı. Yazayım yinede 18-46 2800, As 1100, üre 2200 CAN da dün aldım 1500 TL. Size yalan borcum mu var? Sapı tarladamı bırakıyorsunuz diyorsunuz, keşke kıyıcılı makine olsa ve tarlada bırakıp organik maddeyi yükseltebilsem ama yok. Hesabını yapalım ortalama dönüme 13 balya düşşe 3 TL bağlama, 3 TL nakliye toplam 78 tl yapar. Komşumun samanı yokken stok yapmadığım için köyden ihtiyaçlılara veriyorum, yaz döneminde 10 TL ye verdim, oda yapar 130 TL. 130-78=52 TL dönümde yapar. Bozdur bozdur harca. Allah bereket versin. 150 binlik traktör demişsiniz ona da el atalım. Bu çiftçiliğin beni bir arpa boyu ileri götürmeyeceğini anladığım gün maaşlı çalışmaya başladım. Çiftçiliği hafta sonları ve gece yapıyorum. Zaman sıkıntım olduğu için küçük traktörle iş kaçırma durumum yok veya eski bir traktörün yaptığı arıza yüzünden sanayiye koşacak, günlerce onarım bekleyecek ve kaybedecek zamanımda yok. Bu nedenle biraz iyi bir traktör tercih etmem gerekiyor ama edemiyorum bunu da belirteyim. Benim Traktörüm bugün 70-80 bin ancak yapar. Oradaki rakam aslında hedeflediğim traktör için düşündüğüm rakam ki o traktörü alsam en az 10 yıl kullanırım. Ekipman konusunda da açıklama yapayım, özellikle gece gübre ve ilaç uygulamaların da izli ekim olmadan doğru iş yapabilmek neredeyse mümkün değil, bu nedenle izli ekim yapabilen bir mibzer lazım oda 20-25 bin civarı. Otomatik kanat bir ilaçlama ile tarlaya attığım kimyasallardan minimum etkileniyorum, traktörden inmeden toplayıp açıyorum, bu sizce büyük lüksse bilemem... Yada doğru düzgün ve eşit atamayan bir gübre makinesi ile bir dünya para verdiğim gübreyi denk atamayıp doğru düzgün ürün alamamak bana çok daha maliyetli geldiği için adam gibi gübre serpme makinesi kullanıyorum onada 10 bin yazdım ama bugün bir gaspardo 20 bin civarı. Ben yerli İrtem kullanıyorum 12500 TL. Yeniler şuan 14-15 bin bandında bunu da bilgi olarak yazayım. Daha önceki iletimde bahsettiğim 600 kg buğday ortalaması gerçekten her şey yolunda giderse oluşan rakam. Buna rağmen karlılık ortada. Yağışsız veya çözüm bulamadığımız bir hastalık olduğunda sonuç hüsran oluyor. Rakam vererek üşenmeden hepsini açıkladım. Hesap kitap ortada. Bence siz 300 kg buğday üretmek için boşuna araziyi işgal etmeyin, bırakın bilen birisi yapsın. Bu arada şuan işlediğim arazi miktarı 200 dönüm civarı. Öyle büyük çiftçi falan değilim, çok lüks traktör ve ekipman kullanmıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
TMO 250 bin ton ekmeklik buğdayı 240 dolardan ithal edecek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt