PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Toprak Analizinden - Hasata Mısır Sezonu 2022
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1427087" data-attributes="member: 77558"><p>[USER=76777]@Aykt_Alpsln[/USER] [USER=81330]@MnRnL[/USER] abiler, ben mantık dahilinde bile buna ihtimal vermiyorum. Dünya çapında projelere katılan bir üniversite bu riskin altına girerse bu zamana kadar yaptığı tüm akademik çalışmalar çöp olur, itibarı sıfırlanır. 1.sınıftan beridir hocalarla yaptığım görüşmelerde onlar da ucuz analiz yapan, dükkandan bozma yerlerden uzak durun diyerek en ağır eleştiriyi yapıyorlar. Hatta alanının piri Prof. Dr. Mehmet Zengin hocamız makro ve mikro elementlerin tamamının olmadığı bir analizi bana mail göndererek tavsiye falan istemeyin diyor.</p><p></p><p>2 sene önce yanlış hatırlamıyorsam, analiz ücreti 500 TL'ydi. Neden bu kadar pahalı dediğimde ise, analizde kullanılan Argon (Ar) gazının saatlik maliyeti sadece 3000TL demişlerdi (dolar kuru 5-6 TL civarındayken). Bilmem anlatabildim mi? Sencer Solakoğlu bile analizlerini burada yaptırıyorken, ticari bir firmayı dikkate almamak gerektiğini düşünüyorum. Ben en ufak bir şüphe bile duymuyorum. Bu arada analizdeki değerler suda çözünebilir-alınabilir- değerler, tıpkı bir analizde olması gerektiği gibi.</p><p></p><p>[USER=60721]@beyfendi01[/USER] Estağfurullah abi. Benim bölümüm "Bitki Koruma" fakat sene sonunda bir ayar çekeceğim, bu bölüm bana göre değilmiş. Zaten tercihlere doğru ne demek istediğimi detaylı şekilde açıklayacağım. Trakkulüp YouTube kanalında ilerleyen süreçte teknik konulara girmeyi planlıyoruz, ben ve ekran yüzümüz olan Ziraat müh. Lütfullah abi de yardımcı oluruz. Şuanlık markaların tarihi vs gibi genel konuları ele alıyoruz. Analiz üzerindeki değerler de suda çözünebilir haldeki değerler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1427087, member: 77558"] [USER=76777]@Aykt_Alpsln[/USER] [USER=81330]@MnRnL[/USER] abiler, ben mantık dahilinde bile buna ihtimal vermiyorum. Dünya çapında projelere katılan bir üniversite bu riskin altına girerse bu zamana kadar yaptığı tüm akademik çalışmalar çöp olur, itibarı sıfırlanır. 1.sınıftan beridir hocalarla yaptığım görüşmelerde onlar da ucuz analiz yapan, dükkandan bozma yerlerden uzak durun diyerek en ağır eleştiriyi yapıyorlar. Hatta alanının piri Prof. Dr. Mehmet Zengin hocamız makro ve mikro elementlerin tamamının olmadığı bir analizi bana mail göndererek tavsiye falan istemeyin diyor. 2 sene önce yanlış hatırlamıyorsam, analiz ücreti 500 TL'ydi. Neden bu kadar pahalı dediğimde ise, analizde kullanılan Argon (Ar) gazının saatlik maliyeti sadece 3000TL demişlerdi (dolar kuru 5-6 TL civarındayken). Bilmem anlatabildim mi? Sencer Solakoğlu bile analizlerini burada yaptırıyorken, ticari bir firmayı dikkate almamak gerektiğini düşünüyorum. Ben en ufak bir şüphe bile duymuyorum. Bu arada analizdeki değerler suda çözünebilir-alınabilir- değerler, tıpkı bir analizde olması gerektiği gibi. [USER=60721]@beyfendi01[/USER] Estağfurullah abi. Benim bölümüm "Bitki Koruma" fakat sene sonunda bir ayar çekeceğim, bu bölüm bana göre değilmiş. Zaten tercihlere doğru ne demek istediğimi detaylı şekilde açıklayacağım. Trakkulüp YouTube kanalında ilerleyen süreçte teknik konulara girmeyi planlıyoruz, ben ve ekran yüzümüz olan Ziraat müh. Lütfullah abi de yardımcı oluruz. Şuanlık markaların tarihi vs gibi genel konuları ele alıyoruz. Analiz üzerindeki değerler de suda çözünebilir haldeki değerler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Toprak Analizinden - Hasata Mısır Sezonu 2022
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt