PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Topraklatı damla sulama 200 dekar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="unsal" data-source="post: 911237" data-attributes="member: 26025"><p><strong>Ynt: Topraklatı damla sulama 200 dekar</strong></p><p></p><p>Maliyet analizi olarak soyle bir durum ben burada su olamdan hicbirsey yetistiremem bugday dahil ve suyuda kendi kuyularımdan cıkartıyorum. Kendime ait 4 kuyu var salma sulamada her bir kuyu yaklasık 130-150 dekar alan sulayabiliyor ama damlama 250 dekar arlanı aynı su miktarı ile sulayabiliyorsunuz. Bu benim için elektrik anlamında %40-50 daha maliyet demek büve ek olarak verim artısı ve sulama işçiliği</p><p>Ben bunu ziraat bankasının 5 yıl faizsiz kredisi ile aldım ( pivotlarıda aynı kosullarda almıstım) bildigim kadarıyla hibe de sozkonusu</p><p>Amorti suresine gelince benim sartlarımda 3-4 yılda amorti ediyor yılda iki ürün ekim sisteminde </p><p></p><p>Burada yapmaya calıstıgım sulama işçiliğini minimuma indirgemek cunku mevcut sulama işçileri ile profesyonel olarak bu iş yurumuyor gectigimiz yıllarda basıma gelen bir olayda salma sulama yapılıyor hat patlamıs sular yan hattlara kaynıs 15-20 hat sulanmamıs pamuk sıcaktan bembeyaz olmus işciyi cagırıp bu ne dedigimde elimden gelen bu anlamına gelen sozler kullandı biliyor ki siz sezon ortasında işçi bulamayacagımı</p><p>O yuzden butun oncelikli yatırımlarım sulama sistemleri uzeirne oldu 2 adet pivot toplam 460 dekar ve 250 dekarlıkta toprak altı damla sulama projesi yatırımı yaptım. </p><p></p><p>Bu yaptıgım son parselde elektrik direkleri var ve araziye ikinci pivotu koydugumda diger pivotun için egecme durumu oluyordu. Pivot boyunu kısattığımda da sulanmayan arazi miktarı artıyordu. Bu yuzden toprakaltı damla sulama yapmaya karar verdim. Benim sartlarımda tek handikap çimlenme için yağmurlama yapma gerekliiği ikinci üründe sart olması pivotta boyle bir sıkıntı yok</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="unsal, post: 911237, member: 26025"] [b]Ynt: Topraklatı damla sulama 200 dekar[/b] Maliyet analizi olarak soyle bir durum ben burada su olamdan hicbirsey yetistiremem bugday dahil ve suyuda kendi kuyularımdan cıkartıyorum. Kendime ait 4 kuyu var salma sulamada her bir kuyu yaklasık 130-150 dekar alan sulayabiliyor ama damlama 250 dekar arlanı aynı su miktarı ile sulayabiliyorsunuz. Bu benim için elektrik anlamında %40-50 daha maliyet demek büve ek olarak verim artısı ve sulama işçiliği Ben bunu ziraat bankasının 5 yıl faizsiz kredisi ile aldım ( pivotlarıda aynı kosullarda almıstım) bildigim kadarıyla hibe de sozkonusu Amorti suresine gelince benim sartlarımda 3-4 yılda amorti ediyor yılda iki ürün ekim sisteminde Burada yapmaya calıstıgım sulama işçiliğini minimuma indirgemek cunku mevcut sulama işçileri ile profesyonel olarak bu iş yurumuyor gectigimiz yıllarda basıma gelen bir olayda salma sulama yapılıyor hat patlamıs sular yan hattlara kaynıs 15-20 hat sulanmamıs pamuk sıcaktan bembeyaz olmus işciyi cagırıp bu ne dedigimde elimden gelen bu anlamına gelen sozler kullandı biliyor ki siz sezon ortasında işçi bulamayacagımı O yuzden butun oncelikli yatırımlarım sulama sistemleri uzeirne oldu 2 adet pivot toplam 460 dekar ve 250 dekarlıkta toprak altı damla sulama projesi yatırımı yaptım. Bu yaptıgım son parselde elektrik direkleri var ve araziye ikinci pivotu koydugumda diger pivotun için egecme durumu oluyordu. Pivot boyunu kısattığımda da sulanmayan arazi miktarı artıyordu. Bu yuzden toprakaltı damla sulama yapmaya karar verdim. Benim sartlarımda tek handikap çimlenme için yağmurlama yapma gerekliiği ikinci üründe sart olması pivotta boyle bir sıkıntı yok [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Topraklatı damla sulama 200 dekar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt