Ynt: trakkulüp buluşmasından sonra sorunlarımıza dönük siyasi eylem yapalım
İsmail 17 nickli arkadaşıma katılıyorum. Ben bu sitede çiftçilikle ilgili paylaşımlar, bilmediğim konular paylaşıldığı için varım. Hiç kimse bir başkasına hangi partiye oy verip vermeyeceğini söyleyemez. Gezi olaylarında facebooktan tüm arkadaşlarımı sildim. Çünkü herkes bir şeyler söylüyor ve kendince doğru olan siyasi görüşe göre diğerlerine baskı yapmaya çalışıyordu. Ama ben arkadaşlarımı facebook ' a eklerken hiçbirisinin siyasi görüşüne bakmamıştım. Ben hiç kimse ile siyaset konuşmam tartışmam. Seçim günü gider hür irademle oyumu kullanırım. O makama talip olan herkes kendi fikrine göre bu ülkeye hizmet etmek için talip oluyor. Ama genel olarak halkımız çalışmadan, emek harcamadan, kolay bir şekilde para kazanmanın derdinde. Yaşım 38, TBMM ' nin kapısı nerden açılır bilmem. Fakat meclisin her gün on binlerce ziyaretçisi var. Meclise giden bu kadar kişi neden gidiyor? Kanunen olmayacak işini oldurmaya, senin, benim ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını çalmaya gidiyor. Önce herkes kendini düzeltecek, devlet otomatik olarak düzelir. Senede araba ve traktör için yaklaşık 5000 liralık mazot alıyorum ve vergi iadesinde kullanamıyorum. Kayınçom kamyoncu bana benim plakama yazdıralım, vergi iadesinde kullanalım dedi. Kendisine ben devletten çalamam dedim. Türkiye ' de kaç traktörün ve otomobilin aldığı mazot kamyonlara yada diğer ticari araçlara yazılıyor? Sağcısı, solcusu, hacısı, hocası, komünisti, ateisti, futbolcusu, orta yolcusu, yani halkımızın büyük çoğunluğu devletten çalmayı marifet sayıyor. 'Devletin malı deniz, yemeyen domuz' halkımızın en önemli vizyonu. Bu hafta kaç lira harcadın, kaç lirasının fişini aldın. Okula malzeme alınıyor fatura saati 17:00 fiş No:001, saat akşamın beşinde ilk fişini kesiyorsan iflas etmen lazım ama 100.000 liralık arabaya binebiliyorsun. Bu ülke milyar dolar servetleri, onlarca fabrikaları olan insanlar varken Matild Manukyan gibi bir kaç odadan ibaret iş yeri, ve birkaç çalışanından başka çalışanı olmayan vergi rekortmeni de gördü. Kahvede ve klavye başında siyaset yapmak kolay. İş icraata geldiğinde Nasrettin Hoca ' nın fil hikayesi tekerrür eder.