Şov başlıyor![]()
Konu buradan dönrülüp dolaştırılıp zetora gelecek bak demedi deme.
zetor da eli mecbur hint-zetor cıkarmaya basladı dogrudur
---
asıl komik olan..
hint mallarına hint fakiri muamelesi yapıp..
komple solis motorlu.. erkunt58 ve basak60 binip.. yerli üretimi desteklediğini sanmak..
yada Mf den başkası yalan derken..
her tarafı "made in china" 4700 serisine binmek..
ama olsun traktör piyasasında bazı şeylerin değiştirilmesi teklif bile edilemez..
ama gerçekler acı iste.. Mahindra geldi aldı erkuntu..
sorsan herkes hint malını "kapıma koymam" der![]()
Yok be, Özkan bey genel bi tartışma konusu açtı bence. Takipteyiz.
![]()
Kullandiginiz otomobilin, bilgisayarin bircok parcasi Cin ve Hindistan uretimidir. Dana firmasi dunyanin en buyuk dingil ve aks ureticilerindendir. Siz bir otomobil, kamyon, traktor neyse tasarlar ve istediginiz standartlari firmaya bildirirsiniz, once bir prototip ( on ornek ) yapar anlasorsaniz uretip istediginiz sayiyi size verir.
Bilgisayariniz, cep telefonunuz, klimaniz, fotograf makinaniz, otomobilinizin bircok parcasi boyle yapilir.
Hindistan takintisina gelince, orada milyar nufus ve cok buyuk piyasa var, fabrikalar buyuk, dunyanin en buyuk celik ureticisi, bilgisayar programciliginda liderlerden birisi, takintinin nedenini anlayamiyorum.
Mahindra ABD`de 8 uretim tesisi olan bir firma. Kucuk bir firma degil.
Otomobiller, Alman, Amerikan, Fransiz olunca sorun yok, traktorun ana firmasi Hindistan`da olunca mi sorun ?
Kiskanma calis senin de olur !
Bir İKEA mağazasına gittiğinizde bazı ürünlerde tasarımcının resmi ve altında ismi vardır.Çevirirsiniz altında China yazar, siz Türkiye'de satın alırsınız, para İsveç'e gider.Tasarımcı internetten Çin'e yollamıştır onlar üretip resmini yollamıştır ,üretim sonrası dünyanın dört yanındaki mağazalara gemiler hareket etmiştir.
Önemli olan ürünün niteliği (eski deyimle vasfı) ve maliyeti.
En gelişmiş ülkelerde nitelik ve maliyet kadar diğer faktörde çevresel kaygılar.Bir tarım ilacı için satıcı ''Abi Sygenta ve Hektaş'ınki aynı kalitede,Çin'de aynı fabrikadan alıyorlar''dedi.
Amerikalı Çin'de ürettirip Türkiye'de satıyor.Havasını ,suyunu pestisitlerle niye kirletsin ?
Dana dingili tasarlar,istenilen kalitede ve evini pisletmeden ,daha ucuza Çin'de ürettirir,JD ye satar oda traktörüne takıp Türkiye'de pazarlar.
Tarım ilaçları,demir döküm,tekstil (üretim kısmı) gibi birçok sektör çevreyi mahvediyor.Üstüne üstlük işçilik ücretleri de çok yüksekse Çek niye Zetor karterini avrupasında yapsın, hintliden (Erkunt) alır
Böylece istediği yönde olmasa da konuyu Zetor'a da bağlayarak Umut hocamın kötü emellerine alet oldum![]()
Diğer konu:Birbirimizi kırmayalım.İsteyen istediği konuyu açar.İsteyen okur,yorum yapar, istemeyen okumaz.Ben hergün açılan o kadar konudan ilgimi çeken birkaç taneyi okuyorum ilgi alanıma girmeyen diğerlerini okumuyorum.Yedi yıldır açtığım o kadar konunun eminim büyük çoğunluğu da benim gibi ilgi alanına girmeyenler tarafından okunmamıştır.
Kullandiginiz otomobilin, bilgisayarin bircok parcasi Cin ve Hindistan uretimidir. Dana firmasi dunyanin en buyuk dingil ve aks ureticilerindendir. Siz bir otomobil, kamyon, traktor neyse tasarlar ve istediginiz standartlari firmaya bildirirsiniz, once bir prototip ( on ornek ) yapar anlasorsaniz uretip istediginiz sayiyi size verir.
Bilgisayariniz, cep telefonunuz, klimaniz, fotograf makinaniz, otomobilinizin bircok parcasi boyle yapilir.
Hindistan takintisina gelince, orada milyar nufus ve cok buyuk piyasa var, fabrikalar buyuk, dunyanin en buyuk celik ureticisi, bilgisayar programciliginda liderlerden birisi, takintinin nedenini anlayamiyorum.
Mahindra ABD`de 8 uretim tesisi olan bir firma. Kucuk bir firma degil.
Otomobiller, Alman, Amerikan, Fransiz olunca sorun yok, traktorun ana firmasi Hindistan`da olunca mi sorun ?
Kiskanma calis senin de olur !