PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Traktörde dev ortaklık (Yeni)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Kaan_K" data-source="post: 1159054" data-attributes="member: 77721"><p>Şunu çok üzülerek söylemem gerekli ki biz üreten bir millet değiliz bence. En basit haliyel giydiğim kot markası yabancı, yerli olsa ipliği, parafini, kumaşı yabancı malı. Yediğimiz ürünlerin çoğu yabancı ülkelerden geliyor. Cep telefonlarımız yabancı marka. Türk marksaı dediğimiz ürün dışardan satın alınarak Türkiye ye getirilen parçaların birleştirilmesinden oluşuyor. Kullandığımız a4 kağıdından tutunda tuvalet kağıdına kadar kullanılan hammaddelerin çoğu yabancı ülkelerden geliyor. Yeni değişen kimlik sistemimizin chip lerini yabancı menşeli ülkeler üretiyor. İçtiğimiz suyun çıkartan makina ekipman yabancı menşeli, suyu paketleyen makina ekipman Türkiye de monte bile edilse montajda ki ana kalemler yabancı menşeli. Yemek yiyip içtiğimiz kapların büyük çoğunluğunun hammaddesi avrupa ve doğu ülkelerinden geliyor. Tohum yabancı, ilaçların çoğu yabancı, yeni nesil gübrelerde kullanılan kimyasalların bir kısmı yabancı menşeili. Evde kullandığımız ev aletlerinin çoğu yabancı menşeli. Yani biz üretimi çok az olan bir ülkeyiz. Bu yüzden Türk mallarını desteklemeliyiz. Evet ilk üretimler hiç bir zaman güzel olmayacaktır. Hele hele bu zamanda teknolojik üretim yapıp satmaya çalışan firmalar. Gerek yabancı menşeli firmaların üretim hacimleri gerek servis ağları altında çok ezildiklerinden. Birtakım zorluklara karşı koyabilmek için daha masraflı ve daha sıkıntılı şeyler üretecekler. Ama hiç birimiz emeklemeden yürümedik ki. Ama buda şu demek değil, çağın gerisinde kalalım ateşi yeniden icat edelim. Çin gibi yap arkadaş. Al kopya üret ne diycekler sana ülkende kullandığın kopya bir ürün için notamı verecekler. Al iyibir markayı parçala kopyala üret. Üretmeyi öğren. Al elektronik bir yazılımı aç ve yazılımını çöz. Sana niye benim yazılımımı çözdün mü diyecekler. Derlerse de "sanane bura benim ülkem" de geç. Üretmeyi öğrenmeliyiz ki sonra biz üzerine bir şeyler katabilelim. Biz alışmışız kolaya al montaj yap, Türk malı damgasını vur sat. Al, kur, büyüt, güven kazan ve zoru görünce, parayı görünce sat. Bu ülke ekonomisine, ülkemizin milli değerlerine, kendi ahlak ilkemize uymaz. Daha hala anlayamadığımız şey (bence) Biz avrupalı değiliz. Onlar gibi yaşayamıyoruz. Onlar gibi olmaya çalışmak niye. Lakin git de çin ol da demiyorum. Ama avrupalı ve çinli gibi olmasak da onların yaptıklarının iyi yönlerini öğrenerek, kendi kültürümüze kendi yaşamımıza bu öğrendiklerimizin uyumlu hale getirerek kullanabiliriz. Bu bizde gelişmeyi ve üretimi sağlar. Teknolojiyi sağlar. Bu kulvarda güç sahibi olmayı, egemenliği ve söz hakkı olmasını getirir. Umarım bir gün bizde gerçekten üretiriz ve gerçekten Türkiyem, benim vatanım, benim çiftçim, benim emekçim, benim insanım kazanır, başarır ve ilerler. Sizi bilmem ama ben bunu bir gün başaracağımıza inanıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kaan_K, post: 1159054, member: 77721"] Şunu çok üzülerek söylemem gerekli ki biz üreten bir millet değiliz bence. En basit haliyel giydiğim kot markası yabancı, yerli olsa ipliği, parafini, kumaşı yabancı malı. Yediğimiz ürünlerin çoğu yabancı ülkelerden geliyor. Cep telefonlarımız yabancı marka. Türk marksaı dediğimiz ürün dışardan satın alınarak Türkiye ye getirilen parçaların birleştirilmesinden oluşuyor. Kullandığımız a4 kağıdından tutunda tuvalet kağıdına kadar kullanılan hammaddelerin çoğu yabancı ülkelerden geliyor. Yeni değişen kimlik sistemimizin chip lerini yabancı menşeli ülkeler üretiyor. İçtiğimiz suyun çıkartan makina ekipman yabancı menşeli, suyu paketleyen makina ekipman Türkiye de monte bile edilse montajda ki ana kalemler yabancı menşeli. Yemek yiyip içtiğimiz kapların büyük çoğunluğunun hammaddesi avrupa ve doğu ülkelerinden geliyor. Tohum yabancı, ilaçların çoğu yabancı, yeni nesil gübrelerde kullanılan kimyasalların bir kısmı yabancı menşeili. Evde kullandığımız ev aletlerinin çoğu yabancı menşeli. Yani biz üretimi çok az olan bir ülkeyiz. Bu yüzden Türk mallarını desteklemeliyiz. Evet ilk üretimler hiç bir zaman güzel olmayacaktır. Hele hele bu zamanda teknolojik üretim yapıp satmaya çalışan firmalar. Gerek yabancı menşeli firmaların üretim hacimleri gerek servis ağları altında çok ezildiklerinden. Birtakım zorluklara karşı koyabilmek için daha masraflı ve daha sıkıntılı şeyler üretecekler. Ama hiç birimiz emeklemeden yürümedik ki. Ama buda şu demek değil, çağın gerisinde kalalım ateşi yeniden icat edelim. Çin gibi yap arkadaş. Al kopya üret ne diycekler sana ülkende kullandığın kopya bir ürün için notamı verecekler. Al iyibir markayı parçala kopyala üret. Üretmeyi öğren. Al elektronik bir yazılımı aç ve yazılımını çöz. Sana niye benim yazılımımı çözdün mü diyecekler. Derlerse de "sanane bura benim ülkem" de geç. Üretmeyi öğrenmeliyiz ki sonra biz üzerine bir şeyler katabilelim. Biz alışmışız kolaya al montaj yap, Türk malı damgasını vur sat. Al, kur, büyüt, güven kazan ve zoru görünce, parayı görünce sat. Bu ülke ekonomisine, ülkemizin milli değerlerine, kendi ahlak ilkemize uymaz. Daha hala anlayamadığımız şey (bence) Biz avrupalı değiliz. Onlar gibi yaşayamıyoruz. Onlar gibi olmaya çalışmak niye. Lakin git de çin ol da demiyorum. Ama avrupalı ve çinli gibi olmasak da onların yaptıklarının iyi yönlerini öğrenerek, kendi kültürümüze kendi yaşamımıza bu öğrendiklerimizin uyumlu hale getirerek kullanabiliriz. Bu bizde gelişmeyi ve üretimi sağlar. Teknolojiyi sağlar. Bu kulvarda güç sahibi olmayı, egemenliği ve söz hakkı olmasını getirir. Umarım bir gün bizde gerçekten üretiriz ve gerçekten Türkiyem, benim vatanım, benim çiftçim, benim emekçim, benim insanım kazanır, başarır ve ilerler. Sizi bilmem ama ben bunu bir gün başaracağımıza inanıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Traktörde dev ortaklık (Yeni)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt