PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
trakya'da buğdaylara üre atımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İSMAİL TUTAR" data-source="post: 1475486" data-attributes="member: 56055"><p>Biz üre gübresini tek seferde 18 kilo yada ihtiyaç halinde 2 seferde 15 + 10 olarak ikiye bölünmüş halde kullanıyoruz.</p><p></p><p>Mümkün olduğunca iyi miktar yağış önüne atmaya gayret ediyoruz.</p><p></p><p>Üre gübresini bizim taraflarda 2 yada 3 posta bölüp atanlar var. Dekara tek atımda 10-12 kilo arasında atıyorlar. Yeterli miktarda yağış önüne atıldığı halde sorun olmaz bence, bilâkis faydalı da olur ama sırf 3 kez atılsın diye kurak havada yada az miktarda yağış ihtimali olan havada atılmasını uygun görmüyorum.</p><p></p><p>Yine üre gübresini çok erken atmaya da tereddüt ile yaklaşıyorum, Aralık ortasından itibaren atmaya başlayan var, kış kıyamette buğdayı uyandırmanın faydası olur mu bilmiyorum, buğdayın erkenden boy atmasını sağlayabilir. Atılan gübrenin faydası başağa değil de sapa faydalı olur bu durumda.</p><p></p><p>Ocak ayı ortalarında 2 yada 3 posta üre gübresini uygulamaya başlamak pekâlâ uygun olur, bizim gibi tek seferde atılıyorsa Şubat ayında başlanabilir, 2 kez atılıyorsa Ocak ortası, Şubat ortası, Ocak sonu Şubat sonu gibi bir ay arayla uygundur yağış önüne mümkün mertebe.</p><p></p><p>Verim olarak toprak yapısı, ilkim koşulları olarak değişiklik gösterebilir, geçen yıl bölgemizde Mayıs ayında pek yağış almayan taraflarda 250 kilo biçti, yağış olan yerler 400-500 biçti. Yani yağış olmadığı yada yerleri miktarda olmadığı zaman yapılan hizmetin, bakımın kıymeti yok.</p><p> </p><p>Geçen yıl tek seferde 16 ila 18 kilo üre gübresini tek seferde attık, Trakya şartlarında yine 570 kiloya kadar verim elde ettik, çift seferde atsaydık ne kadar fark ederdi bilmiyorum ve çok ciddi fark olacağını düşünmüyorum. Yine geçen yıl alt köylerde yağış düşmediği için bizden epey düşük verimler oldu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İSMAİL TUTAR, post: 1475486, member: 56055"] Biz üre gübresini tek seferde 18 kilo yada ihtiyaç halinde 2 seferde 15 + 10 olarak ikiye bölünmüş halde kullanıyoruz. Mümkün olduğunca iyi miktar yağış önüne atmaya gayret ediyoruz. Üre gübresini bizim taraflarda 2 yada 3 posta bölüp atanlar var. Dekara tek atımda 10-12 kilo arasında atıyorlar. Yeterli miktarda yağış önüne atıldığı halde sorun olmaz bence, bilâkis faydalı da olur ama sırf 3 kez atılsın diye kurak havada yada az miktarda yağış ihtimali olan havada atılmasını uygun görmüyorum. Yine üre gübresini çok erken atmaya da tereddüt ile yaklaşıyorum, Aralık ortasından itibaren atmaya başlayan var, kış kıyamette buğdayı uyandırmanın faydası olur mu bilmiyorum, buğdayın erkenden boy atmasını sağlayabilir. Atılan gübrenin faydası başağa değil de sapa faydalı olur bu durumda. Ocak ayı ortalarında 2 yada 3 posta üre gübresini uygulamaya başlamak pekâlâ uygun olur, bizim gibi tek seferde atılıyorsa Şubat ayında başlanabilir, 2 kez atılıyorsa Ocak ortası, Şubat ortası, Ocak sonu Şubat sonu gibi bir ay arayla uygundur yağış önüne mümkün mertebe. Verim olarak toprak yapısı, ilkim koşulları olarak değişiklik gösterebilir, geçen yıl bölgemizde Mayıs ayında pek yağış almayan taraflarda 250 kilo biçti, yağış olan yerler 400-500 biçti. Yani yağış olmadığı yada yerleri miktarda olmadığı zaman yapılan hizmetin, bakımın kıymeti yok. Geçen yıl tek seferde 16 ila 18 kilo üre gübresini tek seferde attık, Trakya şartlarında yine 570 kiloya kadar verim elde ettik, çift seferde atsaydık ne kadar fark ederdi bilmiyorum ve çok ciddi fark olacağını düşünmüyorum. Yine geçen yıl alt köylerde yağış düşmediği için bizden epey düşük verimler oldu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
trakya'da buğdaylara üre atımı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt