PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Zeytin
TRİLYE CİNSİ ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihEFE" data-source="post: 909206" data-attributes="member: 55057"><p><strong>Ynt: TRİLYE CİNSİ ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ</strong></p><p></p><p>şimdi verdiğim bilgiler sizin bölge için geçerli olmayabilir mantar konusuna gelince bizim burada zaten görülmüyor</p><p>arkadaşında dediği gibi bordo bulamacı şart birinci uygulama yüzde 1,5 luk kış öncesi 2, uygulamada budama sonrası baharda yüzde 1 atılacak</p><p>zeytin sineğine gelirsek şu ilaç diye bişey diyemem her yıl başka ilaç getiriyorlar koyuyorlar önümüze bazı insektisitler faydalı bazıları pek etkili olmuyor o yüzden depoya iki farklı ilacı karıştırıp koymanızı tavsiye ederim desis benzeri izoldesis türü ilaçlar var korumagor safegor heryıl adı değişiyor </p><p>bu ilaçlamalara yaprak gübresi eklerseniz ürün kalitesi artar çiftlik gübresi atmak çok faydalı ama özellikle inek gübresi attıktan sonra yabancı otla mücadele zorlaşıyor</p><p></p><p>bayadır ilgenilmediğine göre budama yaptırmanız şart trilyede tane iriliği çok önemli ve budanmayan ağaçlar tane iriliği konusunda yetersiz kalıyor kalibresi düşük zeytinede para vermiyorlar bazı yıllar satamazsınız bile </p><p>ama asıl zorluğu hasatta çekeceksiniz çünkü trilyede kararma çok önemli zamanında hasat gerektiriyor ve elle hasat edildiği için toplama işi zorlaşıyor </p><p>1 işçi bulmak çok zor</p><p>2 ağaçlar tek seferde toplamaya uygun değil bizim buralarda 2 hatta 3 turda toplatan var tabi buda maliyeti artırıyor</p><p>şahsen ben olgun ürün miktarı yüzde 60 a yaklaştığı yada geçtiği zaman hasata başlıyorum tek seferde hasat edip eleyip seçip olgun olmayanları yağa gönderiyorum (bu arada hepsinin olgunlaşmasını beklemeyin ilk olgunlaşanlar bozulmaya başlar ve trilye soğuk don sevmez hemen yumuşar ve pazar değerini yitirir) </p><p>2 turda toplamakta çok maliyetli oluyor bir işçi gündeliği 45 liraydı bu yıl seçerek toplanırsa toplayabildiği üründe düşüyor bence ben o yüzden tek seferde toplatıyorum ama benim yaptığıma yanlış diyecek arkadaşlarda vardır buyursunlar tartışalım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihEFE, post: 909206, member: 55057"] [b]Ynt: TRİLYE CİNSİ ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ[/b] şimdi verdiğim bilgiler sizin bölge için geçerli olmayabilir mantar konusuna gelince bizim burada zaten görülmüyor arkadaşında dediği gibi bordo bulamacı şart birinci uygulama yüzde 1,5 luk kış öncesi 2, uygulamada budama sonrası baharda yüzde 1 atılacak zeytin sineğine gelirsek şu ilaç diye bişey diyemem her yıl başka ilaç getiriyorlar koyuyorlar önümüze bazı insektisitler faydalı bazıları pek etkili olmuyor o yüzden depoya iki farklı ilacı karıştırıp koymanızı tavsiye ederim desis benzeri izoldesis türü ilaçlar var korumagor safegor heryıl adı değişiyor bu ilaçlamalara yaprak gübresi eklerseniz ürün kalitesi artar çiftlik gübresi atmak çok faydalı ama özellikle inek gübresi attıktan sonra yabancı otla mücadele zorlaşıyor bayadır ilgenilmediğine göre budama yaptırmanız şart trilyede tane iriliği çok önemli ve budanmayan ağaçlar tane iriliği konusunda yetersiz kalıyor kalibresi düşük zeytinede para vermiyorlar bazı yıllar satamazsınız bile ama asıl zorluğu hasatta çekeceksiniz çünkü trilyede kararma çok önemli zamanında hasat gerektiriyor ve elle hasat edildiği için toplama işi zorlaşıyor 1 işçi bulmak çok zor 2 ağaçlar tek seferde toplamaya uygun değil bizim buralarda 2 hatta 3 turda toplatan var tabi buda maliyeti artırıyor şahsen ben olgun ürün miktarı yüzde 60 a yaklaştığı yada geçtiği zaman hasata başlıyorum tek seferde hasat edip eleyip seçip olgun olmayanları yağa gönderiyorum (bu arada hepsinin olgunlaşmasını beklemeyin ilk olgunlaşanlar bozulmaya başlar ve trilye soğuk don sevmez hemen yumuşar ve pazar değerini yitirir) 2 turda toplamakta çok maliyetli oluyor bir işçi gündeliği 45 liraydı bu yıl seçerek toplanırsa toplayabildiği üründe düşüyor bence ben o yüzden tek seferde toplatıyorum ama benim yaptığıma yanlış diyecek arkadaşlarda vardır buyursunlar tartışalım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Zeytin
TRİLYE CİNSİ ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt